Ohtlikke rinnaimplantaate paigaldas Eestis kolm firmat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Poly Implant Prothèse toodetud ohtlikud PIP rinnaimplantaadid.
Firma Poly Implant Prothèse toodetud ohtlikud PIP rinnaimplantaadid. Foto: SCANPIX

Terviseameti andmetel paigaldas Eestis ohtlikke PIP- (Poly Implant Prosthesis) rinnaimplantaate kolm firmat.

Ameti meditsiiniseadmete osakonna poolt läbi viidud esialgsete küsitluste tulemusel selgus, et PIP-rinnaimplantaate on kasutanud Eestis kolm firmat. Väidetavalt pole ükski neist paigaldanud PIP-implantaate pärast 2010. aasta kevadet, mil saabus esimene ohuteade.

11. jaanuari seisuga on ametiga võtnud ühendust 21 rinnaimplantaadi paigalduse läbi teinud naist, kellest kaks kolmandikku omasid PIP-implantaate.

Terviseamet ootab jätkuvalt infot probleemide kohta, mis on seotud paigaldatud rinnaimplantaatidega. Kuna M-implandi (tootja Rofil Medical International) nime all levitatud tootel võivad suure tõenäosusega esineda samad probleemid, siis on oodatud ka selle tootega seotud informatsioon.

PIP-implantaadid sisaldavad tööstuslikku silikooni, mis võib kergesti rebeneda ja põletikku tekitada. Praeguseks on nende kasutamine keelatud ja neid tootev ettevõte tegevuse lõpetanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles