ERR: Võrumaal Kubijas avati unekliinik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võrumaal Kubijal avati unekliinik, kus diagnoositakse unehäireid ning võib saada vajalikku ravi.

Unehäirete all kannatab Eestis umbes kümme protsenti inimestest ning eelmisest aastast toetab sedasorti hädade ravi ka haigekassa, seega on võimalik probleemiga pöörduda perearsti poole, kes annab vajaliku saatekirja, vahendab ERR Uudised.

«Kui probleem on tõsine, siis tõenäoliselt teeme uneuuringu ja vastavalt sellele, mis tulemuse me sealt saame, mis leiuga on tegemist, on ka edasine ravi,» ütles unekliiniku juhataja Mae Pindmaa.

Uuring tähendab sisuliselt inimese une jälgimist – patsiendi külge ühendatakse umbes kakskümmend andurit, mille info jookseb reaalajas koos videopildi ja heliga valveõe arvutisse hilisemaks analüüsiks.

Kliinikuga ühes rajatud unespaa annab võimaluse tõsisemaid unehäireid ka ennetada – kõik saunad ja vannid, mis Kublija unespaas on, peaks rahustama ja soodustama hea une tekkimist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles