Maaletooja: tatar ei tohiks maksta üle kahe euro kilo

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatart maaletoova hulgimüügifirma Baltgrupp OÜ juht Erki Eismann tatralaos.
Tatart maaletoova hulgimüügifirma Baltgrupp OÜ juht Erki Eismann tatralaos. Foto: Raigo Pajula

Tatra maaletooja kinnitusel peaks toote kilohind kauplustes ka ilma suurekäraliste allahindluskampaaniateta ja normaalse poepoolse juurdehindlusega olema kahe euro ringis.


Baltixi kaubamärgi all tatart turustava WorldLine OÜ juht Erki Eismanni sõnul kasutavad osad kaupmehed tatrapaanika aegset hinnatõusu siiani ära, lisades tatrahinnale juurde lausa 70–80 protsenti, kuigi maaletooja hind on ammu langenud, kirjutas Õhtuleht.

Eismann kinnitas, et hulgihinda vaadates ei saa kaupmeestelt siiski nõuda 2010. aasta tatrapaanika eelset umbes üheeurost kilohinda. Tihti avalduvat tatra hinnatõus maaletooja jaoks kaupluseletil alles pool aastat hiljem – kõik sõltub laovarudest.

Rimi pressiesindaja Katrin Bats selgitas, et tatra hind on hetkel kõrge põhjusel, et praegu müüakse veel vana ja kõrgema ostuhinnaga sisse ostetud tatart: «Küll aga saavad need varud õige pea realiseeritud ning seejärel tuleb müüki juba soodsama hinnaga tatar.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles