Tööinspektsioon: enim on probleeme puidutööstuses

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu kontrollis tööinspektsioon Lääne-Eestis 65 ettevõtet ning tuvastas, et kõige nutusem on olukord puittoodete tootmisega tegelevates ettevõtetes.

Tööinspektor Rein Nelis sõnul oli väga halb olukord kaitseseadistega, mis peavad vältima ohtlikku kokkupuudet töövahendi liikuva osaga, mis on sage tööõnnetuse põhjustaja, vahendas ERR Uudised.

Halvema poole pealt on teisel kohal juhtimis-, kontroll- ja hoiatusseadised. Sagedasemad rikkumised olid juhtnuppude või kangide mittekorrasolek, avariiseiskamisseadiste puudumine või nende paiknemine töötaja tööpiirkonnast väljas.

Inspektori sõnul oli suuremaks rikkumiseks töövahendite ohutusjuhendite puudumine ettevõttes ning sellest tulenevalt juhendamise ja väljaõppe puudulik korraldamine, lisaks oli palju rikkumisi ka töövahendite perioodiliste kontrollidega, mis on valmistaja poolt ette nähtud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles