Eesti keskkonnaalane tulemuslikkus on järsult alla käinud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus
Loodus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

USA teadlaste koostatud keskkonnaalase tulemuslikkuse edetabelis paikneb Eesti 54. kohal ning autorite hinnangul kuulub Eesti koos Venemaaga selles vallas enim alla käinud riikide hulka.

Yale´i  ja Columbia ülikooli teadlaste loodud keskkonnaalase tulemuslikkuse indeksi (Environmental Performance Index, EPI) alusel kokku pandud tabelis sai Eesti 132 riigi seas 54. koha, selgub uuringu raportist.

Eriti kehvaks peavad teadlased Eesti arengut viimase kümne aasta jooksul, vastavas tabelis kuulub Eestile tagantpoolt viies koht. Viimane on selles arvestuses Venemaa.

Samas annab raport Lätile viimase kümne aasta jooksul keskkonnaalase tulemuslikkuse vallas enim arenenud riigi tiitli. Ka üldtabelis kuulub Lätile teine koht, juhib Šveits.

«Kuigi paljud riigid on arenenud üldiselt positiivses suunas, on mõned riigid aastatel 2000-2010 ka alla käinud,» märgib raport. «Negatiivsemaid trende näitasid Eesti, Bosnia ja Hertsegoviina, Saudi Araabia, Kuveit ja Venemaa.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles