Smartpost tahab Eesti Postile konkurentsi pakkuda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud senised maksikirjad kolivad olude sunnil pakiautomaati.
Paljud senised maksikirjad kolivad olude sunnil pakiautomaati. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Post teatas, et panustab alanud aastal oma pakiautomaatide võrgu Post24 arengusse, Soome postiettevõttele kuuluv Itella Smartpost soovib talle selles tõsist konkurentsi pakkuda.


Itella Samartposti tegevjuht Risto Eelmaa ütles, et kolme tegevusaasta jooksul jõudis nende saadetud pakkide arv ümmarguse miljonini. «Eesti Postil on oma sama teenusega selle tähiseni jõudmiseks kindlasti aega. Teatud mõttes on nende teenus endiselt testperioodis,» lias ta.

Smartposti valik on algusest peale olnud pakiautomaatide paigutamine sisepindadele, kus Eesti kliimas on kliendi jaoks risk ilmatundliku kauba riknemisele kõige väiksem. «Kaubanduskeskuste sisepindadel on ka klienditel oluliselt mugavam ja turvalisem toimetada. Praegu valitsev pakane toob meie eelised selgelt välja,» rääkis Eelmaa.

Smartpostil on lisaks Eesti 52 pakiautomaadile teist samapalju ka Soomes, kus see arv eeloleval aastal kasvab. See tähendab Eesti tarbija jaoks väljavaadet üle lahe senisest soodsamalt ja mugavamalt pakke hakata saatma. Eesti Post peab aga plaani hakata pakiautomaatide võrku arendama Lätis ja Leedus.

Itella Smartpost on sisuliselt ikkagi ühe teenuse keskne ettevõte ja konkureerib täna Eesti Postiga ainult pakiautomaatide turul. «Meil puuduvad ebaefektiivsed postkontorid, mis täna Eesti Postile peavalu teevad. Ka kasvuraskused on juba ammu läbitud, seega saame pühenduda teenuse kvaliteedi kõrgel hoidmisele,» tõi Eelma välja veel ühe eelise.

Veebruarist alates on Smartposti pakiautomaadid senise punase asemel Itellale omast sinist värvi, mis peaks tarbijale kahe teenusepakkuja eristamise lihtsamaks muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles