Eesti disainlamp läheb poodides välismaistest enamasti paremini kaubaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik valgusteid kauplusest.
Valik valgusteid kauplusest. Foto: Toomas Huik

Kaupluse Hektor Light klienditeenindaja Eduard Peenemaa sõnul küsivad ostjad tihti lambi päritolumaad. Kodumaine päritolu on kliendi jaoks aga suur boonus.


«Tulebki pakkuda Eesti toodangut – see läheb kõige paremini,» selgitab Peenemaa. Veel küsitakse Itaalia ja Hispaania lampe. Ja on kliente, kes kujundavad lausa terve toa uhke lambi järgi.

Klienditeenindaja märgib, et inimestele on olulised valgusti hind, välimus ja valguse tugevus. «Hetkel ongi nii, et mida soodsam, seda parem. Rohkem käivadki ringi hinnatundlikumad kliendid, kes tahavad just soodsalt asju saada. Kes hinnasilti ei loe, see valib muidugi kallima toote,» nendib ta.

Värvidest eelistatakse ikka klassikalist valget, beeži. «Sellega saab sobitada ju kõike,» tõdeb Peenemaa. Värvilise lambi järele eestlane veel kergekäeliselt ei haara ja kullaläikelisi valgusteid ostavad rohkem vene kliendid.

«Eestlased kardavad seda, aga julgemaks on muututud,» rõõmustab klienditeenindaja. Seda ka materjali osas – kui varem osteti üldjuhul klaaskupliga valgusteid, siis nüüd läheb kaubaks ka riidekupliga lamp.

Laevalgustitest lähevad hästi plafoonid – siinsete tubade laed on madalamad ja rippuvat lampi ostetakse harvem. Lastetubadesse soovitab Peenemaa tingimata riidega kaetud värvilist valgustit. Riidega, sest see on kõige ohutum, ja värvilist, sest rõõmsavärviline lamp teeb lastetoa rõõmsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles