Energiapartner: külm ilm tekitab säästuhuvi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimase nädala külm ilm on tõstnud hüppeliselt kinnisvaraomanike huvi erinevate energiasäästu lahenduste vastu, teatas energiasäästu insenerteenuseid pakkuv ettevõte Energiapartner.


Ettevõtte tegevjuht Mikk Saar ütles, et võrreldes tavapäevadega saab Energiapartner umbes kolm korda rohkem päringuid ja tellimusi. Peamiselt tuntakse huvi energiaauditite ja termograafia vastu, aga palju on ka konkreetseid projekteerimise tellimusi hoonete soojapidavuse tõstmiseks või küttesüsteemi ümberehitamiseks. Mitmeid pöördumisi on laekunud ka seoses katuste soojustamisega.

«Külm ilm mõjub energiasäästu lahendusi pakkuvatele firmadele omamoodi reklaamikampaaniana, sest just sel ajal tulevad hoonete ja eramute puudused eriti teravalt esile,» märkis Saar.

Ta lisas, et külmad ilmad näitavad hästi ära kitsaskohad ning projekteerimine ja rahastamiseks lahenduse leidmine võtavad omajagu aega. Seetõttu on parim aeg küttesüsteemide ümberehitusteks või hoonete soojustamiseks väljaspool aktiivset kütteperioodi ehk alates hiliskevadest. «Täna alustades jõuab ettevalmistused õigeks ajaks tehtud,» sõnas spetisalist.

Saar prognoosis suurema energiaauditeerimise huvi jätkumist kuni märtsi lõpuni, kui ere päike tõstab ka vajadust paremate jahutus- ja ventilatsioonilahenduste järele, seda eriti suure klaaspinnaga ning päikesele avatud kontorihoonetes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles