Tarbijakaitseamet hoiatab seadusevastaselt reisiettevõtjana tegutseva OÜ Tuuliku Reisid eest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment ettevõtte kodulehelt.
Fragment ettevõtte kodulehelt. Foto: tuulikureisid.ee

Tarbijakaitseamet leidis täna, 8. veebruaril järelevalve käigus, et end reisiettevõtjana tutvustaval OÜ-l Tuuliku Reisid puudub majandustegevuse registreering reisiettevõtjana tegutsemiseks, samuti pole ettevõttel kohustuslikku tagatist.


Nendel põhjustel ei ole firma tarbijate jaoks usaldusväärne. Seaduse järgi on reisiettevõtja tegevus lubatud vaid juhul, kui firmal on olemas registreering ja kohustuslik tagatis. Viimane on väga oluline komponent tarbijate majandushuvide kaitsel, sest tagatisest makstakse firma maksejõuetuse korral näiteks reisist ilma jäänud inimestele tagasi ettemaksud.

Kuna OÜ Tuuliku Reisid  pakkus pakettreise (näiteks Ida-Virumaale, Hiiumaale, Leetu ja Mihhailovskojesse) ilma vajaliku registreeringu ja tagatiseta, alustas tarbijakaitseamet firma suhtes menetlust ja tegi ettekirjutuse seadusevastase tegevuse peatamiseks.

Tarbijakaitseamet tuletab selle juhtumiga seoses inimestele meelde, et enne reisifirma valikut ja reisi ostmist tuleb kindlasti kontrollida, kas ettevõttel on olemas registreering ning tagatis.

Mõlemat saab kontrollida majandustegevuse registrist.

Tuuliku Reiside omanik ja juhataja Tarmo Varul kinnitas 23. veebruaril, et pärast hoiatuse saamist on paketireiside teated nende kodulehelt eemaldatud ning ettevõte ei riku seadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles