Talvik: Eesti jäi asendusarstide probleemi lahendamisega hiljaks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Anneli Talvik
Perearst Anneli Talvik Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Perearst Anneli Talviku sõnul jäi Eesti asendusarstide süsteemi lahendamisega hiljaks ja nüüd läheb see riigile märksa kallimaks maksma.

 «Kui riik oleks astunud samme, et perearste väärtustada ja hoida oma kohtadel, pisut rohkem esmatasandisse raha investeerinud, süsteemi paremini arendanud, siis täna ei oleks drastilist minemajooksmist,» sõnas Talvik. Ta lisas, et nüüd on arstide lahkumisprotsess juba käivitunud ja jätkub. «Nüüd riik peab tegema samamoodi nagu Soome, kes oma asendusarstidele maksab palju kõrgemat palka, kui varem sai põhikohal töötav doktor,» tõdes Talvik.

«Paneb nördima, et poliitikud kuulutavad hõisates asendusarstide probleemi lahendamist, kuigi tegelikult see nii pole. Praegune meditsiini alarahastatus vaid süvendab arstide lahkumist,» rõhutas Talvik.

Perearsti sõnul on teistes riikides, nagu näiteks Soomes ja Rootsis meedikud, kes töötavadki ainult asendusarstidena. Tihti on need asendusarstid eestlased, kes töötavad sama tööandja juures nädala või kaks ühes kalendrikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles