Maksuameti infotelefonid on üle koormatud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauatelefon.
Lauatelefon. Foto: Egert Kamenik

Maksu- ja tolliameti infotelefonid on tänase tuludeklaratsioonide täitmise avapäeval tugeva surve all, amet otsustas sinna peatselt lisajõude suunata.

Postimehele kurtis üks lugeja, et e-maksuamet on kokku jooksnud, tuludeklaratsiooni esitada ei saa ning ka infotelefoniga ühendust ei saa.

Maksuameti avalike suhete juht Anne Osvet tõdes, et infotelefonid kipuvad tõesti suure koormuse all olema ning peatselt saadetakse sinna inimesi lisaks appi.

E-maksuameti keskkond töötab Osveti kinnitusel aga korrektselt. Sama kinnitas ka Postimehe katse. Osveti sõnul võis probleeme tekitada aga inimeste endi kärsitus ühisdeklaratsioonide esitamisel. Nimelt on juhtunud, et abikaasad püüavad deklaratsiooni samaaegselt täita.

«Kõik peab ju ikka toimuma ilusas järjekorras, mitte korraga. Ehk siis kõigepealt peab minema üks sisse ja tegema avalduse, et soovib teha teisega ühist tuludeklaratsiooni. Teeb oma toimingud kõik ära ja peab väljuma e-maksuametist. Seejärel läheb teine sisse ja hakkab siis tegema ühist deklaratsiooni, kus annab ka oma jah-sõna ning lõpuks kinnitab ühise tuludeklaratsiooni,» rääkis ta.

Kui seda püüda teha korraga ühes või kahes arvutis, siis lukustab süsteem deklaratsioonid umbes pooleks tunniks, sest kõik tegevused ei ole korralikult lõpuni viidud. «Umbes 30 minuti pärast lähevad need deklaratsioonid lahti ja saab uuesti alustada,» sõnas Osvet.

Praeguseks on edukalt esitatud juba üle 12 500 ühise deklaratsiooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles