Tarbijakaitseamet õpetab Tourestil reisifirma tausta kontrollima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tourest 2011.
Tourest 2011. Foto: Toomas Huik

Tarbijakaitseamet pakub täna algaval turismimessi Tourest 2012 külastajatele võimalust teha praktiliselt läbi reisifirma taustakontroll. Firma usaldusväärsuse kontrollimine enne reisi ostu on oluline samm hilisemate probleemide vältimiseks.


Reisifirma taustakontrolli praktiliseks läbitegemiseks on ameti boksis eraldi töökoht, mis on varustatud arvuti ja internetiga. Juhendajateks on tarbijakaitseameti turismi- ja reklaamitalituse töötajad. Kontrolli üheks osaks on ettevõtte andmete uurimine majandustegevuse registrist.

Majandustegevuse registris olevaid andmeid võib nimetada firma visiitkaardiks, kui need andmed ei ole korrektsed, on põhjust kahelda firma usaldusväärsuses. Samuti näidatakse inimesele, kust leida tarbijakaitseameti must nimekiri reisettevõtjatest, kes ei ole õigeks ajaks esitanud nõutud aruandeid pakettreiside müügi ja müügiprognooside kohta. Ka see must nimekiri on tarbijatele reisifirma valikul hea abivahend.

Kontrollivõimalus on eelkõige vajalik nendele Touresti külastajatele, kel tekib plaan just messilt reis osta. Messipakkumiste virrvarris on kerge pead kaotada ning just siis on rahulik järelemõtlemise moment väga oluline. Lisaks reisifirma taustakontrollile tasub võrrelda ka pakkumiste hindu ja tingimusi. Selline kaalutletud otsuse tegemine reisi või ka lihtsalt laeva- või lennupiletite ostmisel on vajalik oma raha kaitseks ja meelerahu tagamiseks.

Kel pole mahti messi ajal tarbijakaitseameti boksi külastada või kes sel aastal Tourestile tulla ei saa, saavad nõuandeid, mida reisi ostmisel silmas pidada, lugeda ka ameti veebilehelt aadressil www.tarbijakaitseamet.ee, lisaks saab ametilt nõu küsida telefoni teel numbritel 1330 või 6201707.

Tarbijakaitseameti leiab Tourestilt boksist A4.

Nõuanded, mida pidada silmas reisi ostmisel:

• Võrdle erinevaid pakkumisi, enne kui otsustad kellelt ostad pileti või reisipaketi. Mida pikemalt reisi ette ostad, seda olulisem on ettevõtte taustakontroll.
• Kõige kindlam on pöörduda reisifirma kontorisse. Telefonitsi tehtud kokkuleppeid pole võimalik hiljem kontrollida ning hilisemate probleemide korral ka tostada.
• Firmal peab olema esitada reisi ja sihtkoha kohta põhjalik materjal, samuti peab reisikonsultant olema valmis küsimustele vastama.
• Küsi, mis on kõige pikem ja kõige lühem aeg reisist taganemiseks ning kui palju sellisel juhul raha tagasi makstakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles