Maamaksu tuleb tänavu tasuda 15 protsenti rohkem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti väljasaadetud maamaksuteadete alusel tuleb eestimaalastel sel aastal tasuda maamaksu 58,7 miljonit eurot ehk 15 protsenti mullusest rohkem.

Maamaksu tasumise tähtaeg tänavu on 2. aprillil. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tasutakse 2. aprilliks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tuleb tasuda hiljemalt 1.oktoobriks.

Amet saatis sel nädalal välja 192 320 paberil ja 192 844 elektroonilist maamaksuteadet. 

Maamaksu ei määratud ja maksuteadet ei väljastatud juhul, kui maksusumma on väiksem kui 5 eurot.

Kui kohalik omavalitsus otsustas kodualuse maa maksust vabastada omaniku avalduse alusel, kuid omanik jättis avalduse esitamata, said need omanikud ikkagi maamaksuteate, märgib amet. Näiteks kui maa on kaasomandis, kuid avalduse maamaksust vabastamise kohta esitas ainult 1 kaasomanik, sai avalduse mitteesitanud kaasomanik maamaksuteate ja maks kuulub tasumisele.

Maksu- ja tolliamet palub tähele panna, et vastavalt maamaksuseadusele peab maksumaksja, kes ei ole 2012. aasta maamaksuteadet 25. veebruariks kätte saanud, teavitama sellest 30 päeva jooksul MTA piirkondlikku teeninduskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles