Arstid streigivad koos õpetajatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad Toompeal.
Õpetajad Toompeal. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Eesti Arstide Liit korraldab koos Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliiduga õpetajate streigi ajal toetusstreigi Tallinna ja Tartu haiglates.

Arstid ja õed toetavad õpetajate õigustatud nõudmisi ja tunnustavad nende julgust avaldada streigiga rahulolematust valitsuse haridusvaenuliku käitumise suhtes, teatas arstide liit.

«Tervishoiutöötajad mõistavad hästi õpetajate probleeme, mis on seotud suure koormuse ja tööle mittevastava palgaga. Tahame väljendada oma solidaarsust ka tegudes. Õpetajate olulist ja vastutusrikast tööd tuleb hakata väärikalt tasustama,» ütles arstide liidu president Andres Kork.

Erakorralist arstiabi toetusstreik ei hõlma. Tööseisaku täpse toimumisaja ja ulatuse teatab arstide liit pärast õpetajate streigi ametlikku väljakuulutamist.

Arstide liidu president Andres Kork ütles, et streik on kavandatud tunniajasena, nagu solidaarsusstreigid tavaliselt. «Eesmärk pole, et patsient kannataks, vaid eesmärk on toetada õpetajaid,» ütles Kork. Osalevad kõik Tallinna ja Tartu haiglad, sõnas ta.

Kas streigiga ühinevad lisaks arstidele ka teised meditsiinitöötajad, Kork veel kindlalt öelda ei osanud, kuid selgitas, et õdede kutseliidus on teema arutlusel olnud ja talle teadaolevalt plaanivad medõed streigis kaasa lüüa.

Arstide liidu president kinnitas ka, et endaga seoses arstid mingeid nõudmisi ei esita. «See on puhtalt solidaarsusstreik,» ütles Kork.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles