Küsitlus: kuhu on kõige parem Eestis reisida?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Trofimova armastab Saaremaad.
Galina Trofimova armastab Saaremaad. Foto: Liis Treimann

Tarbija 24 uuris turismimessi külastajatelt, millisesse Eesti nurka soovitavad nad kindlasti sammud seada.

Hanno Tamm on pärit Väike-Maarjast. Vanahärra leiab, et terve Eestimaa on huvitav, aga iseäranis erilised Pandivere ning Peipsi äär – sest need on originaalsed. «Pandiverest ida poole, Rakverest Narvani välja on üks rikkalikuma ajalooga piirkond Eestis,» kinnitab Tamm.

Neil Savi ja Hardi Lipand (mõlemad viikingikostüümis) kinnitavad, et suvel tasuks lisaks Viikingite külale käia ära Viljandi ja Viru folgil. Mõlemale meeldib suviti ringi liikuda – Lõuna-Eestis, Viljandimaa metsade vahel, Saaremaal.

«Kodumaad peab tundma! Kui ma lähen välismaale ja keegi küsib, et mis siin Eestis ilusat on – kehitan õlgu, onju jube piinlik?!» teatab Neil Savi.

«Jah. Pole mõtet minna kusagile Egiptusesse, kui Eestist ei tea mitte kui midagi,» kinnitab teine viiking.

Galina Trofimova on elanud Eestimaal juba kolmkümmend aastat ja ütleb, et tunneb Eestit päris hästi. «Mul on palju lemmikkohti. Aga kõige-kõige lemmikum ehk Saaremaa ja Kuressaare! Seal on väga mõnus, väga rahulik. Väga armsad ja sõbralikud inimesed,» arvab venelanna. Lisaks rikkumata ja imeilus loodus.

Kilingi-Nõmme neiud Jaanika Kurm, Piret Kadak ja Sirle Nõmm arvavad, et Otepää on üks väga hea koht, kuhu reisida (looduse pärast ja pealegi on talvel seal tore – pealegi on seeal seikluspark). Teiseks on Pühajärve ümbrus kindlasti vaatamist väärt. Aga kui valida saaks... siis läheksid nad siiski välismaale. Näteks Itaaliasse ja Egiptusesse.

Aime Mark arvab, et reisida võiks näiteks Peipsi äärde. Seal on puutumatu loodus, vähem turiste, väga kena on Peipsi järve põhjakallas.

«Paljud inimesed on suhtunud eelarvamusega ida-Virumaasse,» nendib naine. Aime Mark ei suhtu. Ta leiab hoopis, et sealne loodus on väga kena. Viimati käis Aime seal eelmisel nädalal. Seal on mõnus ka seetõttu, et Ida-Virumaal pole suurt turistidehulka.

«Tunnen end seal rahulikumalt – sinna minnes unustad kõik töömured,» lausus ta.

Efektse väljanägemisega Ivo Uibo soovitab ilmtingimata minna Kassinurme Jõgevamaal: «Vapustav maastik, ilus linnus on sinna tehtud – ise ka aitasin seda ehitada. Aasta läbi toredad üritused.»

Ise ei ole ta sealt küll pärit, aga käib seal üsna tihti: järgmine kord on plaanis sinna minna aprillis.

«Kohe kui sinna kohale jõuad on ürgne tunne!» lausus mees.

 

Lugeja – millist Eestimaa paika soovitaksid sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles