Maaturismi ettevõtjad saavad toetust rahvusliku kultuuripärandi kasutamiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusmustrid bussidel.
Rahvusmustrid bussidel. Foto: Liis Treimann

Kuni 1. märtsini on Eesti maaturismiettevõtetel võimalus esitada avaldusi osalemiseks nõustamisprogrammis, mille eesmärk on soodustada rahvusliku kultuuripärandi kasutamist maaturismi teenuste disainis.


«Maaturismiettevõtetel on keeruline konkureerida suuremates linnades ja keskustes asuvate turismiettevõtetega. Üheks eristumise võimaluseks on arendada välja nii sise- kui välisturistidele suunatud turismiteenused, mis põhinevad rahvuslikul kultuuripärandil. Maaturismiettevõtted on näidanud üles suurt huvi rahvusliku kultuuripärandi elementide kasutamise osas, aga enamusel neist puudub vajalik oskusteave,» selgitas MTÜ Eesti Maaturism juhataja Raili Mengel-Sünt.

Teenuste kvaliteet on turismisektoris tiheda konkurentsi tingimustes ülioluline. Seega peab arendustöö olema põhjalikult läbi mõeldud ning vajaliku oskusteabe saamiseks kaasatakse nõustamisprogrammi parimad eksperdid turismi ning rahvakunsti valdkonnast. Nõustamisvaldkondadeks on hoonete arhitektuur, sisekujundus, toidu serveerimine, teenindajate riietus, suveniiride müük, rahvuslike tähtpäevade tähistamine ja üritused turismiettevõtetes.

Nõustamisprogrammis saab osaleda 15 maaturismi ettevõtet. Selleks vajaliku juhendi ja avalduse vormi leiab EPKK kodulehelt: http://www.epkk.ee/heritage_tourism/noustamisprogramm.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, MTÜ Eesti Maaturism ja Läti Maaturismi Assotsiatsioon kutsusid ellu koostööprojekti, mille eesmärk on suurendada maaturismi ettevõtete konkurentsivõimet läbi tootearenduse ja teenuste disaini, kasutades rahvuslikku kultuuripärandit. Projekt leidis heakskiidu ja rahastuse Euroopa Liidu Kesk-Läänemere Interreg IVA programmist. Projekt kestab 2013. aasta lõpuni.

Lisaks nõustamisprogrammile korraldatakse projekti raames praktilisi koolitusi, millest oodatakse osa võtma kõiki pärandkultuurist huvituvaid maaturismi ettevõtjaid. Lisainfot koolituste kohta saab jooksvalt EPKK kodulehelt.

Projekti käigus luuakse koostöövõrgustikud ettevõtete ja rahvusliku kultuuripärandi uurimise ja säilitamisega tegelevate organisatsioonide vahel. Selleks oodatakse endast märku andma kõiki maaturismi ettevõtteid, millel on kogemusi rahvusliku kultuuripärandi kasutamisega või kes soovivad seda suunda tulevikus arendada.

Projekti tulemusel valmivad käsiraamatud ja juhendmaterjalid rahvusliku kultuuripärandi kasutamise kohta maaturismiettevõtete teenuste disainis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles