Kahtlased kalakonservid korjati müügilt ära

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügilt korjatud konservid.
Müügilt korjatud konservid. Foto: Mihkel Maripuu

Veterinaar- ja toiduamet tegi eelmisel kolmapäeval ettekirjutuse Vene päritolu Saira ja Gorbuša kalakonservide müügilt eemaldamiseks kõigile Eesti kaubakettidele ja tänaseks ei tohiks neid enam letilt leida.


«Ma ei saa pead anda, et kusagil keldripoodides või turul neid ei müüda, aga suurtes poodides ei tohiks küll olla,» ütles veterinaar- ja toiduameti järelevalve ja kontrollibüroo juhataja Tarmo Sikk.

Veterinaar- ja toiduamet kahtlustab, et need tooted pole pärit ettevõttest, mille nimetus etiketil kirjas. Sinna on märgitud tootjaks tehaslaeva Petr Zhitnikov omanik OAO HK Dalmoreprodukt asukohaga Vladivostokis. Paraku karbikaanele pressitud kood näitab midagi muud.

Siku sõnul võivad tooted olla pärit ettevõtetest, millel puudub Euroopa Liitu eksportimise luba ja neile on pahatahlikult teise ettevõtte sildid peale kleebitud.

Ehkki praegu pole mingeid andmeid selle kohta, et karpide sisu ei vasta toiduohutuse nõuetele, pole tootja mingil põhjusel siiski saanud luba oma kauba Euroopa Liitu müügiks. «Seega on need potentsiaalselt ohtlikud,» sõnas Sikk.

Nüüd lasub tarnijal ehk hulgimüüjal, kes on kauba ostnud maaletoojalt, kohustus nõuetele mittevastava kauba tagasi kutsumiseks ja oma laos hoiustamiseks.

Esimest korda kirjutas nimetatud kalakonservidest eelmise nädala Eesti Ekspress tähelepanelikult tarbijalt saadud vihje põhjal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles