Sotsiaalminister jõudis perearstidega kokkuleppele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen.
Diana Ingerainen. Foto: Toomas Huik

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas Eesti Perearstide Seltsi juhi Diana Ingeraineniga kokkuleppe, mille kohaselt jätkavad perearstid veel kolme kuu jooksul puude raskusastme ja töövõimetuse tuvastamiseks vajalike terviseseisundite kirjeldamist vana korra kohaselt.


Ministri sõnul võetakse riigikogus järgmisel nädalal vastu vajalikud muudatused, mis võimaldab 1. juunist 2012 arstidel puude või töövõimetuse tuvastamise ekspertiisiks vajaliku terviseinfo edastamist raviloo kujul digitaalselt läbi Tervise Infosüsteemi.

«Muudatused lihtsustavad perearstide tööd inimeste terviseseisundi kirjeldamisel. Olen rahul, et jõudsime perearstide seltsiga kokkuleppele, kuna see annab kindlustunde kõikidele inimestele, kes vajavad puuet või töövõimetust tõendavaid andmeid,» märkis Pevkur.

Eesti Perearstide Seltsi juht Diana Ingerainen ütles lepet kommenteerides, et perearstide jaoks on kõige olulisem selge sõnum esmatasandi arstiabi arendamiseks. «Näeme, et riik on astunud vajalikke samme meie poolt pikalt oodatud töövõimetuse ja puude raskusastme määramise protsessi parandamiseks, mistõttu oleme nõus lähtuvalt patsientide huvist jätkama ka pärast 1. märtsi isikutele terviseseisundite vormistamist kehtiva korra alusel kuni seadusemuudatuste jõustumiseni,» lausus ta.

Samuti lepiti kokku, et järgmiseks aastaks planeeritakse rahalisi vahendeid peremeditsiini kvaliteedi tõstmiseks. «Teenuse kvaliteedi tõstmiseks vajavad perearstid lisapersonali ja kui jõuame kokkuleppele, millistele kvaliteedikriteeriumitele peavad perearstipraksised vastama, selleks et lisapersonali õigus tekiks, on võimalik vajalikud vahendid ka järgmise aasta eelarvesse planeerida,» märkis Pevkur.

«Riigi jaoks on võimalikult paljude terviseprobleemide efektiivne lahendamine perearstiabi tasandil kordades odavam kui hiljem tegeleda haiglaraviga. Aga ka selleks on vajalik lisaressurss eelkõige inimeste näol,» lisas Ingerainen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles