Pension laekub eakate pangaarvele viiendal kuupäeval

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Varblase sõnul ei tohi valitsusel eelarvet kärpides olla tabuteemasid.
Urmas Varblase sõnul ei tohi valitsusel eelarvet kärpides olla tabuteemasid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Inimesed, kes oma pensioni või sotsiaaltoetuse kättesaamiseks avasid pangakonto, saavad raha kätte viiendal kuupäeval.

Seni oma pensioni, toetuse või hüvitise postkontorist või kojukandega saanud ja nüüd pangaga liitunud inimesed olid seni harjunud raha kätte saama kindlal kokkulepitud päeval vahemikus 1. - 20. kuupäevani, teatas sotsiaalkindlustusamet.

Nüüd tuleb meil harjuda sellega, et raha hakkab nende arvele laekuma iga kuu viiendal päeval.

Kui raha ei ole laekunud arvele kohe viienda kuupäeva hommikul, siis laekub see päeva jooksul kindlasti, toonitab amet.

Muudatus puudutab ligi 94 000 inimest, kes pensioni või sotsiaaltoetuse kättesaamiseks avasid pangakonto.

Nendele inimestele, kes said varem oma pensioni, toetuse või hüvitise Eesti Posti kaudu ja kellele uue korra kohaselt jätkatakse kojukannet, olgu siis enda või riigi kulul, tuuakse raha kätte samal kuupäeval kui varem.

Laekumiste kuupäevad

Sotsiaalkindlustusametis kehtestatud pensionide, toetuste ja hüvitiste pangaülekannete tegemise tähtaja kohaselt laekuvad pensionid, puuetega inimeste sotsiaaltoetused, välisriigi sotsiaaltoetused Eestisse elama asunutel inimeste arvele viiendal kuupäeval.

Tallinna ja Virumaa pensioniameti piirkonnas elavatele peretoetuste ja vanemahüvitiste saajatele laekub raha iga kuu 8. kuupäeval. Pärnu ja Tartu pensioniameti piirkonnas elavad vanemad saavad toetuse kätte 9. kuupäeval, samal päeval laekub ka elatisabi.

Tööõnnetuste ja kutsehaigustega seotud kahjuhüvitised ning hüvitised kuriteoohvritele kantakse üle iga kuu 12. kuupäeval.

Kui väljamakse kuupäev satub riigipühale või muule puhkepäevale, siis makstakse raha välja eelneval tööpäeval.

Need inimesed, kes tänaseks ei ole oma otsust teinud ega avaldust esitanud, peavad uue väljamakseviisi siiski lõpuks valima. Veebruaris nad oma pensionist või toetusest siiski ilma ei jää, see makstakse välja varem kehtinud kuupäeval endisest kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles