Väikesed toidutootjad esitasid Eesti parima toiduaine konkursile 21 toodet

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nopri talumeierei juustud.
Nopri talumeierei juustud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Konkursi «Eesti parim toiduaine» raames korraldataval väikeettevõtete võistlusel on sel aastal osalejaid nii Lõuna- kui Lääne-Eestist ja Virumaalt: kokku 21 erineva tootega.


Konkursil osalevate toodete hindamine toimub 7.märtsil Tartu kutsehariduskeskuses.

«Eestimaal tegutsevad väiksemad toidutootjad on ka sel aastal üllatanud mitme huvitava uudistootega. Neid tegijaid, kes oma tooted konkursile esitasid, peab kiitma avatuse ja ettevõtlikkuse eest, sest žüriilt saadav hinnang on hea tagasiside toote omaduste kohta ning aitab kaasa edasisele tootearendusele,» kommenteeris väikeettevõtete tootekonkurssi toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Toidutootjad, kes oma uudistoodetega piirkondlikul konkursil esinevad on HTÜ Tootmine, Otepää Lihatööstus, Maadlex, Luke Farmimeierei, Nopri Talumeierei, Largo , Maris Gilden , Elujõud ja Bacula.

Hindamiskomisjonidesse kuuluvad kutsekooli toiduvaldkonna õpetajad, toitumisteadlane, toitlustuse õppejõud, kaubanduse esindajad, maavalitsuse esindaja ja toiduohutuse järelvalveorganite esindaja.

«Eesti parim toiduaine piirkonna väikeettevõttelt 2012» konkursi võitja kuulutatakse välja koos «Eesti Parim Toiduaine 2012» konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Juba 18. korda toimuva uute toiduainete konkursi «Eesti Parim Toiduaine» eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega, tõstes nende toodete kvaliteeti ja konkurentsivõimet nii Eestis kui eksporditurgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles