Ingerainen: kroonilisi haigeid jälgib üha enam perearst

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen.
Diana Ingerainen. Foto: Toomas Huik

Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen ütles kommentaariks sotsiaalministeeriumis valminud eelnõule, mis paneb krooniliste haigete jälgimise perearstide tavapärase töö osaks, et tegelikult see süsteem juba toimib.


Varem oli seadusega lubatud krooniliste haigustega inimestel otse eriarsti poole pöörduda, aga tegelikkuses seda seadust ei jälgitud. «Ei teagi miks, aga haiglate registratuurid nõudsid ikka saatekirja, nii et praktilises elus väga midagi ei muutu,» selgitas Ingerainen.

Ta tõdes, et sisuline muutus on toimunud juba viimase kümne aastaga ja see tähendab, et kroonilisi haigeid jälgib rohkem perearst kui eriarst. Näiteks hüpertooniatõve ja II tüübi diabeedi puhul.

Kuna paljud tegevused on kandunud eriarstiabist perearstiabisse, siis taotlevad perearstid ka teist pereõde oma meeskonda, et kõik haiged saaks vastavalt ravijuhistele jälgitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles