Mobiilset internetti kasutab rohkem kui kolmandik eestlastest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne internet.
Mobiilne internet. Foto: Toomas Huik

TNS Emor turu-uuringute järgi kasvas mobiilse interneti kasutatavus Eesti elanike seas 2011. aasta lõpuks 36 protsendini.

TNS Emor turu-uuringute juhtekspert Mari-Liis Eensalu sõnul on mobiilse interneti kasutajaskond aastaga jõudsalt laienenud, jõudes tänaseks 36 protsendini. Mobiilne arvutilahendus on osaliselt täitnud interneti püsiühenduse lünki maapiirkondades, mobiiltelefonis interneti kasutamine on aga pigem nooremate tallinlaste meelelahutus, ütles Mari-Liis Eensalu.

Suurimat turuosa mobiilse interneti kasutamisel arvutis omab Elisa Eesti, kelle turuosa erakliendi sektoris ulatus 33 protsendini. Elisa juhatuse esimees Sami Seppäneni sõnul näitas kogu telekommunikatsiooniturg 2011. aastal märkimisväärset kasvu. Kiireim kasvaja turul oli Elisa, kellele 2011. aastal kuulus 69 protsenti Eesti telekomituru käibekasvust. 

Eesti konkurentsiameti andmetel on Elisa suuruselt teine mobiilsideoperaator Eestis, omades 30 protsenti turuosa. EMT turuosa on 42 ja Tele2 turuosa 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles