Taksofirmad: taksod ei suuda homme ühistransporti asendada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tallinki hotelli ees.
Taksod Tallinki hotelli ees. Foto: Mihkel Maripuu

Taksofirmad võrdlevad homset päeva vähemalt vana-aastaõhtuga: pingeline, samas on oodata head teenistust.

Homne ühistranspordi toetusstreik tähendab, et inimesed otsivad alternatiive, et jõuda soovitud sihtkohta. Kõige lihtsam oleks tellida takso. Ent taksode arv on piiratud.

«Selge see, et probleeme tuleb palju. Taksod ei suuda Tallinna ühistransporti ju asendada,» rääkis Tulika takso juhatuse liige Anne Rebane. Ta võrdleb homset päeva vana-aastaõhtuga ja arvab, et võib juhtuda, et taksot peab homme ootama kaks tundi.

Olukorra teeb hullemaks seegi, et homme on naistepäev, mis nagunii taksodele tavapärasemast suuremat tööd tähendab.

Sõbra takso taksojuhte on dispetšer Erika Lillebergi sõnul hoiatatud, et nad oleksid homme väljas kella poole neljast hommikul. «Kuid kogu linna nagunii ära ei kata,» avaldab Lilleberg kartust.

Enam ei võta taksofirmad, kellega Tarbija 24 rääkis, vastu ka tellimusi täpseks kellaajaks. Firmad on hoiatanud taksojuhte, et tuleb töökas päev – seega ka on loota suuremat teenistust.

«Me oleme korraldanud oma töö nii. Meil varem oli planeeritud koosolekud, me oleme need jätnud ära ja võimaldame neil (taksojuhtidel – L.M.) võimalikult väljas olla, dispetšereid on ka rohkem tööl kui tavaliselt,» kinnitas Rebane.

Tallinkil on taksosid 200. Ligi kümnendiku neist on broneerinud endale firmad. Ka teised taksofirmad kinnitasid, et osa taksosid on lepingupartnerite käsutuses.

«Jaa, on küll selliseid frmasid, kes broneerivad taksosid 24 tunniks,» kinnitas Tallinki takso juhatuse liige Alger Holzmann. Mis ala firmad nii teevad, ei soostunud mees täpsustama.

Hinda aga taksofirmad ei tõsta: «Hinna tõstimine on võimatu. Seda ei saa teha, see on seadusega keelatud! Selleks on vastavad nõuded ja eeskirjad, üheks päevaks ei saa seda teha,» ütles Holzmann ja täpsustas, et vähemalt need firmad, kes ausalt teenust pakuvad, üheks päevaks hinda ei tõsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles