Arstid ja õed toetasid õpetajaid

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polikliinikus oli enne toetusstreigi algust rahvast palju.
Polikliinikus oli enne toetusstreigi algust rahvast palju. Foto: Liis Treimann

Sajad Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) töötajad kogunesid täna kell 12 konverentsikeskuse saali, et avaldada toetust streiki alustanud õpetajatele, kuid toetusstreigi osalenud meedikuid oli üle Eesti kokku tuhandeid.


Ida-Tallinna keskhaigla uksed oli toetusstreigi silte täis kleebitud. Seda oli tehtud isegi liiga innukalt, sest taoline hoiatav silt rippus esialgu ka erakorralise meditsiini osakonna uksel. Pildistajaid nähes ruttas haigla töötaja seda eemaldama.

Keskpäeval keerasid ambulatoorse vastuvõtuga tegelevad kabinetid oma uksed lukku ja töötajad suundusid konverentsikeskuse suurde saali, mis rahvast peagi päris täis sai.

ITK haigla töötajad olid kogenenud koosolekule kolme haigla korpuses - lisaks Ravi tänaval paiknevale keskhaiglale veel ka Magdaleena ja Tõismäe haiglate ruumidesse.

Arstide Liidu juhatuse liige Toomas Kariis juhatas keskhaiglas toimunud kogunemise sisse sõnadega, et ühiskonnas on tasakaalud ja tasakaalutused ning õpetajatega seonduv kuulub pigem teise kategooriasse.

«Õpetajad on üks grupp hästi haritud töötajaid, kes nõuavad, et neid märgataks. Tervishoiutöötajad toetavad pedagoogide 20 protsendi suurust palgatõusu nõuet ja see peab toimuma veel sel aastal,» ütles ta.

Sõna sai ka pika pedagoogistaažiga Õpetajate Lehe peatoimetaja Tiia Penjam, kes rääkis sellest, et õpetajate palk on üle Eesti väga kõikuv. Palgast isegi olulisemaks hindas ta ühiskonna suhtumist õpetaja rolli.

Töötasu ei peaks tema sõnul võrdlema mitte nendega, kes veel vähem teenivad, vaid nendega, kelle panust riik palju kõrgemalt hindab. Lisaks on koolides tehtud palju rumalaid reforme, mis on õpetajate elu ainult keerulisemaks muutnud.

Lõpuks tuletas arstide liidu tegevjuht Katrin Rehemaa meelde neid nõudmisi, mida arstid ja õed on läbirääkimistel haiglate liiduga esitanud ja mis seni tähelepanuta jäänud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles