Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Õlletehased trumpavad üksteist üle uute õllemarkidega

Varsti pärast seda, kui A. Le Coq tõi turule Eesti esimese maheõlle Organic Beer, tuli Saku Õlletehas välja uudisega oma asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich müügile paiskamisest.


Maheõlu Organic Beer

A. Le Coq teatas, et uue õlle valmistamisel on kasutatud mahepõllumajanduses kasvatatud linnaseid ja humalaid.

Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul on mahetooted populaarsust kogumas terves maailmas. «Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode,» selgitas ta.

Ta lisas, et uue õllega soovib tootja pakkuda midagi uudset ja erakordset, mida ükski kodumaine tootja veel teinud ei ole ning näidata, et mahetoode ei pea olema tingimata kallis ja kättesaamatu tavapoest.

Organic Beer on läbinud veterinaar- ja toiduameti põhjaliku kontrolli, mille tulemusena on väljastatud maheõlle tootmiseks spetsiaalne sertifikaat. Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt.

Õllesommeljee Kristjan Peäske sõnul iseloomustab uut õlut nimest lähtuv puhas, karge ja värske maitse, millele annab särtsu hästi balansseeritud kerge humal ning täiendab õllepärmi röstisus. See sobib juua kergemate toitude kõrvale.

Uue õlle alkoholisisalduseks on 4,5 protsenti, see tuleb müügile 0,5-liitristes klaaspudelites ning õlle keskmine müügihind kaupluses on 0.95-0.99 EUR.

Hele õlu Karl Friedrich

Saku Õlletehas tõi aga turule Eesti õllekultuuri rajaja ja Saku Õlletehase asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich.

«Karl on lihtne hele õlu, selline nagu üks tõsine Eesti õlu on olnud aastasadu. Pole ei luksuslikku aroomibuketti, peeneid humalasorte, trendikat värskust ega muud iseäralikku. On vaid hoolega valitud odralinnased, vesi, humalad, pärm ja Saku õllemeistrite kogemused,» selgitas õlletehase turundusdirektor Kadti Ärm.

Karli teeb eriliseks maitses tuntav magus «leivane» alatoon. Selle maitsenüansi saavutamiseks kasutatakse pruulimisel erilist madala käärimisastmega meskimise režiimi, mistõttu säilib õlles tavapärasest rohkem suhkruid. Kui tavalise õlle puhul käärib enamik suhkrutest alkoholiks, siis Karli puhul on õlles suhkruid rohkem ja see annab ka maitses tunda.

Karl on müügil pooleliitrises pudelis ja purgis, aga ka 0,33 L purgis 8-pakina. Hinnaklassilt hakkab Karl olema võrdväärne teiste populaarsemate Saku õllede Saku Originaali ja Rockiga.
 

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:a. le coqsaku õlletehasõlu
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
MUUTUSED REISIRONGILIIKLUSES
POSTIMEHE JÕULUPORTAAL
    UUT PAKENDIMÄRGISTUSES
    Viimased uudised
    Üleskutse
    Lugeja küsibKõik
    JõulueriKõik
    TervisKõik
    Tasub teada
    48h populaarsemad teemad
    Top kommentaarid
    Top lood
    UudisedKõik
    Katsed ja testidKõik
    Lugemissoovitus
    Aed ja koduKõik
    Gallup

    Küsitluses on osalenud  inimest
    Majandus24Kõik
    Valuutakursid
    USD
    0,814 EUR
    GBP
    1,274 EUR
    LTL
    0,29 EUR
    SEK
    0,106 EUR
    RUB
    0,014 EUR
    =
    Kursid seisuga: 19.12.2014
    POSTIMEES.eeKõik
    NaineKõik
    JuhtimineKõik
    TallinnCityKõik