Õlletehased trumpavad üksteist üle uute õllemarkidega

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organic.
Organic. Foto: A. Le Coq

Varsti pärast seda, kui A. Le Coq tõi turule Eesti esimese maheõlle Organic Beer, tuli Saku Õlletehas välja uudisega oma asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich müügile paiskamisest.


Maheõlu Organic Beer

A. Le Coq teatas, et uue õlle valmistamisel on kasutatud mahepõllumajanduses kasvatatud linnaseid ja humalaid.

Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul on mahetooted populaarsust kogumas terves maailmas. «Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode,» selgitas ta.

Ta lisas, et uue õllega soovib tootja pakkuda midagi uudset ja erakordset, mida ükski kodumaine tootja veel teinud ei ole ning näidata, et mahetoode ei pea olema tingimata kallis ja kättesaamatu tavapoest.

Organic Beer on läbinud veterinaar- ja toiduameti põhjaliku kontrolli, mille tulemusena on väljastatud maheõlle tootmiseks spetsiaalne sertifikaat. Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt.

Õllesommeljee Kristjan Peäske sõnul iseloomustab uut õlut nimest lähtuv puhas, karge ja värske maitse, millele annab särtsu hästi balansseeritud kerge humal ning täiendab õllepärmi röstisus. See sobib juua kergemate toitude kõrvale.

Uue õlle alkoholisisalduseks on 4,5 protsenti, see tuleb müügile 0,5-liitristes klaaspudelites ning õlle keskmine müügihind kaupluses on 0.95-0.99 EUR.

Hele õlu Karl Friedrich

Saku Õlletehas tõi aga turule Eesti õllekultuuri rajaja ja Saku Õlletehase asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich.

«Karl on lihtne hele õlu, selline nagu üks tõsine Eesti õlu on olnud aastasadu. Pole ei luksuslikku aroomibuketti, peeneid humalasorte, trendikat värskust ega muud iseäralikku. On vaid hoolega valitud odralinnased, vesi, humalad, pärm ja Saku õllemeistrite kogemused,» selgitas õlletehase turundusdirektor Kadti Ärm.

Karli teeb eriliseks maitses tuntav magus «leivane» alatoon. Selle maitsenüansi saavutamiseks kasutatakse pruulimisel erilist madala käärimisastmega meskimise režiimi, mistõttu säilib õlles tavapärasest rohkem suhkruid. Kui tavalise õlle puhul käärib enamik suhkrutest alkoholiks, siis Karli puhul on õlles suhkruid rohkem ja see annab ka maitses tunda.

Karl on müügil pooleliitrises pudelis ja purgis, aga ka 0,33 L purgis 8-pakina. Hinnaklassilt hakkab Karl olema võrdväärne teiste populaarsemate Saku õllede Saku Originaali ja Rockiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles