Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Õlletehased trumpavad üksteist üle uute õllemarkidega

Varsti pärast seda, kui A. Le Coq tõi turule Eesti esimese maheõlle Organic Beer, tuli Saku Õlletehas välja uudisega oma asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich müügile paiskamisest.


Maheõlu Organic Beer

A. Le Coq teatas, et uue õlle valmistamisel on kasutatud mahepõllumajanduses kasvatatud linnaseid ja humalaid.

Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul on mahetooted populaarsust kogumas terves maailmas. «Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode,» selgitas ta.

Ta lisas, et uue õllega soovib tootja pakkuda midagi uudset ja erakordset, mida ükski kodumaine tootja veel teinud ei ole ning näidata, et mahetoode ei pea olema tingimata kallis ja kättesaamatu tavapoest.

Organic Beer on läbinud veterinaar- ja toiduameti põhjaliku kontrolli, mille tulemusena on väljastatud maheõlle tootmiseks spetsiaalne sertifikaat. Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt.

Õllesommeljee Kristjan Peäske sõnul iseloomustab uut õlut nimest lähtuv puhas, karge ja värske maitse, millele annab särtsu hästi balansseeritud kerge humal ning täiendab õllepärmi röstisus. See sobib juua kergemate toitude kõrvale.

Uue õlle alkoholisisalduseks on 4,5 protsenti, see tuleb müügile 0,5-liitristes klaaspudelites ning õlle keskmine müügihind kaupluses on 0.95-0.99 EUR.

Hele õlu Karl Friedrich

Saku Õlletehas tõi aga turule Eesti õllekultuuri rajaja ja Saku Õlletehase asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich.

«Karl on lihtne hele õlu, selline nagu üks tõsine Eesti õlu on olnud aastasadu. Pole ei luksuslikku aroomibuketti, peeneid humalasorte, trendikat värskust ega muud iseäralikku. On vaid hoolega valitud odralinnased, vesi, humalad, pärm ja Saku õllemeistrite kogemused,» selgitas õlletehase turundusdirektor Kadti Ärm.

Karli teeb eriliseks maitses tuntav magus «leivane» alatoon. Selle maitsenüansi saavutamiseks kasutatakse pruulimisel erilist madala käärimisastmega meskimise režiimi, mistõttu säilib õlles tavapärasest rohkem suhkruid. Kui tavalise õlle puhul käärib enamik suhkrutest alkoholiks, siis Karli puhul on õlles suhkruid rohkem ja see annab ka maitses tunda.

Karl on müügil pooleliitrises pudelis ja purgis, aga ka 0,33 L purgis 8-pakina. Hinnaklassilt hakkab Karl olema võrdväärne teiste populaarsemate Saku õllede Saku Originaali ja Rockiga.
 

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:a. le coqsaku õlletehasõlu
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      ALKOHOLI TEEMALINE KONVERENTS
      LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsibKõik
      TervisKõik
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      UudisedKõik
      Katsed ja testidKõik
      Lugemissoovitus
      Aed ja koduKõik
      Gallup

      Küsitluses on osalenud  inimest
      Majandus24Kõik
      Valuutakursid
      USD
      0,798 EUR
      GBP
      1,252 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,108 EUR
      RUB
      0,017 EUR
      =
      Kursid seisuga: 20.11.2014
      POSTIMEES.eeKõik
      NaineKõik
      JuhtimineKõik
      TallinnCityKõik