Haiget last saadeti öösel ühest haiglast teise

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lastehaigla.
Tallinna Lastehaigla. Foto: Priit Simson / Postimees

Öösel haigestunud väikelapse kannatusterada algas lähimas, Ida-Tallinna keskhaiglas, kus laps saadeti edasi Mustamäele lastehaiglasse, kuid sealgi laiutati käsi ja paluti hädasolijal minna edasi Merimetsa haiglasse.

Laps oli enne lastehaiglasse jõudmist millegipärast oksendanud ja kahtlusega, et tüütu patsiendikspürgija võib kanda mingit ohtlikku nakkust, kästigi perel edasi minna Merimetsa haiglasse, kirjutab Õhtuleht.


Tüdruku öist kannatusterada jaganud ja jahedast kohtlemisest pettunud vanemal õel on tohtritele mitu küsimust - miks ei saa laps täiskasvanuile mõeldud kiirabipunktis erakorralist abi, miks poleks võinud last Ravi tänavalt kohe Merimetsa suunata, kui iiveldusest kuuldi?

Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul spetsialiseerub tänapäeva tervishoid aina kitsamalt, et kõiki teaduse võimalusi parimal moel ära kasutada ning nii on ka haiglates oma kindlad erialad, millele arstid seal on spetsialiseerunud.

Lastehaiglast ei soovitud juhtunut kommenteerida, sest etteheide on anonüümne ega väärivat seetõttu tähelepanu, siiski väidab anonüümseks jääda sooviv tohter, et laste suunamises Merimetsa pole midagi imelikku – Mustamäel võetakse vastu teiste haigusnähtudega patsiente, samas kui kõhuhädadega lapsi ootab Merimetsa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles