Ühistransporditöötajate toetusstreik ajas Tallinna abitelefoni liinid punaseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistranspordi toetusstreik lasnamäel.
Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
Ühistranspordi toetusstreik lasnamäel. Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud nädalal helistati Tallinna abitelefonile kokku 1695 korda ja ligi pool kõikidest abikõnedest oli seotud Tallinna ühissõidukite tööseisakuga.

Tallinna abitelefoni dispetšeritelt saadud möödunud nädala koondaruande kohaselt tegi transporditöötajate streik linnakodanikele kõige rohkem peavalu. Ehkki Tallinna ühissõidukite, bussi- trammi-ja trollijuhtide streik oli ette teada, ei uskunud ühissõidukite igapäevased kasutajad 8. märtsil oma silmi ega kõrvu ja olid varmad telefoni haarama.

Abitelefoni dispetšerid olid oma ülesannete kõrgusel ja kuna osa transporditöötajatest ei streikinud, püüti linnakodanikke maha rahustada ja liikuvatest ühissõidukitest võimalikult täpset teavet anda. Transporditöötajate ametiühingu teatel osales streigis 25 protsenti trammijuhtidest, peaaegu kõik trollijuhid ja 90 protsenti bussijuhtidest.

Mitte keegi helistajatest ei küsinud, miks koolides õppetöö ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles