Tööohutusnõuete rikkumise näide: haigla

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproov ja süstal
Vereproov ja süstal Foto: NYT / Scanpix

Tööga seotud haigestumiste arv eelmisel aastal kahekordistus ning tööohutusnõuete rikkumised toimuvad ka meditsiiniasutustes. 

rakorralise meditsiini osakonna töötaja võttis patsiendilt analüüse ja sai torkevigastuse C-hepatiidi viirusega saastunud süstlanõelaga. Uurimise käigus selgus, et töötaja rikkus ohutusnõudeid. Nimelt oli ohutusjuhendis kirjas, et teravad esemed tuleb kohe pärast kasutamist asetada märgistatud konteinerisse, mis asetses teisaldataval laual.

Töötaja jättis aga nõela püstiasendis patsiendi kõhul olevasse neerukaussi ja torkas ümber pöörates selle endale vasaku käe käsivarde. Töötaja oli kogenud, kuid unustas hetkeks lihtsa ohutusnõude.

Tööandja hakkas kohe tegutsema, et seesuguseid juhtumeid edaspidi ära hoida. Kõigile töötajatele korraldati ohutusjuhendamine, kus õpetati ära hoidma bioloogilist ohtu ja rakendama ohutuid töövõtteid.

Vaadati üle töökohad ning jõuti järeldusele, et on vaja muuta sisekoolituse metoodikat ja tuua pikkades ohutusjuhendites esile peamine, mida siis pidevalt korrata.

Töötajaid juhendati edaspidi regulaarselt, et ohutud töövõtted saaksid harjumuslikuks. Otsustati, et kaastöötajad on kohustatud kolleegide ohuolukordi fikseerima. Töötajaid, kel polnud registreeritud tööohutusreeglite rikkumisi, premeeriti spordiklubi pääsmetega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles