Eelmisel nädalal haigestusid rohkem vanemad inimesed

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik käsimüügiravimeid, mis haiguse korral aitavad.
Valik käsimüügiravimeid, mis haiguse korral aitavad. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Eelmisel nädalal (5. – 11.märts) vähenes haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 15 protsendi võrra, haigestumine grippi kasvas neli protsenti. Haigestumine kasvas vanemate inimeste ja vähenes laste seas.

Möödunud nädalal pöördus arstide poole 4847 inimest, neist veidi alla poole olid lapsed.

Jõgevamaal, Läänemaal ja Pärnumaal püsis haigestumus samal tasemel, teistes maakondades täheldati haigestumuse langust keskmiselt 15 protsenti.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 361,7 (425,3 eelmisel nädalal). Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Jõgevamaal Läänemaal ja Tartumaal.

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal, kasutades kogu elanikkonnale laiendatud mudelit, võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust keskmiseks, gripi levikut laialdaseks.

Haigestumus kasvas kõige enam vanemaealiste inimeste seas, teiste vanusrühmade puhul saame rääkida haigestumuse langusest (lapsed vanuses 5-15) või selle püsimisest stabiilsel tasemel.

Kümnendal nädalal said laboratoorse kinnituse 52 gripiviirust, neist 47 olid A- ja viis B- gripiviirus. Alatüüpeeritud A-gripiviirustest olid kõik A(H3N2) viirused. Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal kasvas 46 protsendini.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel loetakse haigestumuse intensiivsust väga kõrgeks Kreekas, kõrgeks Portugalis ja Rootsis, madalaks hinnatakse haigestumus Taanis, Leedus ja Suurbritannias.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles