Selgus 2012. aasta parim piima- ja lihatoode ning valmistoit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal valiti parimaks uueks toiduaineks ja parimaks pagaritooteks Leiburi Saib.
2011. aastal valiti parimaks uueks toiduaineks ja parimaks pagaritooteks Leiburi Saib. Foto: Scanpix/Toiduliit

Tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2012 teisel hindamispäeval degusteeriti piima- ja lihatooteid ning valmistoite.

Tootekategooriate võitjad, kellele omistati Eesti Parim Toiduaine 2012 hõbemärgid olid:

  • Eesti parim piimatoode 2012 on Natural vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt ASilt Tere.
  • Eesti parim lihatoode 2012 on rukkileivakattega ahjukael ASilt Rakvere Lihakombinaat.
  • Eesti parim valmistoit 2012 on külmalinna küüslaugusupp ASilt Põltsamaa Felix.

Tippkokkade žürii, kes tegutses paralleelselt toiduekspertide žüriiga, eelistasid tänasel päeval täpselt samu tooteid.

Eesti Parim Toiduaine 2012 hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi õppejõud, veterinaar- ja toiduameti, tarbijakaitse esindajad, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagoogid, ajakirjanikud, kokad. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi direktor professor Raivo Vokk.

Eesti Peakokkade Ühendusele, kelle poolt nimetatud žürii valiku üheks lisakriteeriumiks on toote sobivus professionaalseks toiduvalmistamiseks. Toidutootjate uudistooteid asuvad maitsma ja hindama:

Peeter Pihel - Pädaste ja Neh peakokk

Roman Zaštšerinski – Ö peakokk

Indrek Kivisalu - Food Studio peakokk

Janno Lepik – Leib Resto ja Aed peakokk

Rene Uusmees – MEKK peakokk

Samuti osaleb kokkade komisjonis toidublogija Liina Karron.

Eesti Parim Toiduaine 2012 konkursil selgitatakse tootegruppide võitjate seast välja ning autasustatakse vastava märgiga Eesti Parim Toiduaine 2012, Eesti Parim Toit Tervisele 2012, Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2012 ja Eesti Parim Alkohoolne Jook 2012. Eraldi toimus 7. märtsil regionaalne tootekonkurss Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2012 Lääne-Eestis, Lõuna-Eestis ja Ida-Eestis.

Üldvõitjad selgitatakse välja 3. aprillil ning Eesti Parim Toiduaine 2012 tehakse teatavaks toiduainetööstuse aastakonverentsil aprilli lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles