Veerand Eesti peredest pelgab jätkuvalt oma majandusliku olukorra halvenemist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti perede kindlustunne on jätkuvalt äärmiselt väike.
Eesti perede kindlustunne on jätkuvalt äärmiselt väike. Foto: SCANPIX

Kui Eesti Konjunktuuriinstituudi märtsi tarbijabaromeetri küsitlus näitas, et perede kindlustunne märtsis võrreldes veebruariga küll natuke tõusis, siis tegelikult püsib see endiselt allpool ajaloolist keskmist. (indikaator jaanuaris -13, veebruaris -14, märtsis -12 ning pikaajaline keskmine -10).


Paranemine toimus eelkõige ootustes tööturu suhtes. Hinnangutes pere ja riigi majandusolukorrale 12 kuu pärast viimase kuuga muutusi aset leidnud ei ole. 20 protsenti küsitletutest hindas, et nende pere majandusolukord on aasta pärast parem, 47 protsenti ootas sama olukorra püsimist ja 24 protsenti pelgas olukorra halvenemist.

Perede rahalises olukorras olulisi muutusi aset ei leidnud. Märtsis 37 protsenti peredest säästis, 51 protsenti tuli ots otsaga välja, 12 protsenti elas kas varasematest säästudest või oli võlgades.

Püsikaupade ostuprognoos püsib kesine. Vaata tarbijate kindlustunde indikaatori tabelit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles