Prisma loodab lähiajal munade hinna langemist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munade pakkimine tehases.
Munade pakkimine tehases. Foto: Mihkel Maripuu

Kommentaarina tühjale munaletile Kristiine Prismas ütles kaupluseketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Kadri Lainas, et nemad loodavad lähiajal munaturu olukorra normaliseerumist.


«Meie loodame seda, et munahinnad tulevad lähiajal tagasi allapoole,» ütles Lainas ning lisas, et munade hinnad on viimasel ajal tõusnud, kuna munatootjad on hinda tõstnud.

«Vahepeal pakkumine vähenes, sest munatootjaid ei olnud enam nii palju, kelle tootmine vastaksid Euroopa Liidu uutele nõuetele. Ja kuna Lätis ja Leedus ei ole nii palju nõuetele vastavaid munatootjaid, siis Eesti tootjad saavad seda müüa ka väljapoole,» nentis ta.

Kommunikatsioonijuhi hinnangul sõltub munade hind ja selle langemine ka sellest, kui kiiresti toimuvad ümberkorraldused Lätis ja Leedus. «Aga turg peaks ikkagi kohanema. Kui praegu on hind tõusnud ja piisavalt ei ole pakkujaid, siis ilmselt mingid tootjad haaravad sellest kinni ja suurendavad tootmist ja siis ühel hetkel turg jälle muutub,» möönis Lainas.

«Aga väljastpoolt hinnanguid juurde anda on keeruline. Me näeme küll, et praegu on turul tekkinud muudatus, aga ühel hetkel see peaks jälle normaliseeruma,» lisas ta.

Paanikaks pole põhjust

Prisma turundusjuhi meelest haaratakse Eestis toidupaanikatest liialt kiiresti kinni. «Meie tahaksime inimestele südamele panna, et ei ole mõtet. Paanika tekkimine ei ole mitte kellegi kasuks ja pluss ka see, et see on mõttetus, sest need munad ei seisa tegelikult,» ütles ta.

«Kui tekib mingi tohutu paanika, siis on loomulikult keeruline vastata küsimusele, et kuidas siis. Aga kui inimesed käituvad tavapäraselt, peaksid kõik prognoosid paika pidama ja peaks jaguma küll,» lisas ta.

Naise sõnul pole munaleti tühjaksostmine massiline: «Üldiselt peaks meil mune jaguma, aga see sõltub kellaajast, millal kaupluseleti äärde minna. See võis olla ühel kellaajal ühes konkreetses poes, aga see ei ole massiline.»

Koguseid vaadatakse üle jooksvalt ning vastavalt ostmisele tellitakse uus laar jälle peale. Varude täiendamine ja uute munade tellimine võtab Lainase sõnul aega umbes päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles