Rimi: praegu on väga suur munadefitsiit

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Batsi sõnul on praegu munad muutunud defitsiidiks, mistõttu on tõusnud hind ning samuti pole kauplustest alati kõiki mune võimalik saada.


«Täna on suure probleemi tekitanud see, et Eesti tootjad ainuüksi ei suuda kogu Eesti vajadust täita, ja seepärast on alati ostetud kuskilt kõrvalt juurde, peamiselt Lätist, Leedust ja Poolast,» nentis ta ning lisas, et just neis riikides on kõige suuremad probleemid kanalate tingimuste euronõuetele vastavusse viimisel.

«See on natuke hirmutav, et osa tootjaid Lätis ja Leedus on ilmselt pidanud poe täiesti kinni panema. Tingimustele vastavusse viimine vajabki suurt investeeringut, mida igaüks ei saa endale lubada,» nentis ta.

Eestis toodetud munade nõudluse suurenemine on Batsi sõnul tekitanud hinnatõusu: «Eesti tootjad on hinda tõstnud kuskil kaheksa protsenti.»

«Täna ei ole küsimus selles, mis hinnaga neid mune kätte saada, vaid et üldse saada. Me oleme õnnelikud, kui me need täna kuskilt saame, mis iganes hinna eest,» tõdes Rimi kommunikatsioonispetsialist.

Bats möönis, et hetkel on tekkinud väga ebameeldiv olukord, kus kauplusekett ei oska isegi prognoosida, kaua olukorra stabiliseerumine aega võib võtta ning kui kõrgele hind võib tõusta.

«Mõeldes loogiliselt, võib arvata, et ühel hetkel saab see remont tehtud ja endine olukord taastub. Aga seal on tootja jaoks ju mingid investeeringud ja paraku praegu ennustada ei oska, et mis edasi saab,» ütles ta.

Naise sõnul tulid Lätist-Leedust esimesed signaalid veebruari keskpaigast, kui oli aru saada, et midagi hakkab juhtuma. «Kui aga rääkida sellest, kas ka rohkem ostetakse, siis tegelikult ei saa otseselt öelda, et keegi oleks tohutult rohkem ostma hakatud. Pigem on probleem selles, et kui klient ühest poest ei leia, siis ta läheb ja ostab kuskilt teisest poest,» selgitas Bats.

Äärmiselt kõikuv tarnekindlus on Rimi esindaja sõnul andnud efekti, et mõnel päeval ostetakse tõesti rohkem mune kui tavaliselt, ent see tuleb pigem asjaolust, et teisest poest polnud soovitud muna võimalik saada.

Päris munatuks ükski Rimi pood siiani veel jäänud pole, ent alati ei pruugi Batsi sõnul letilt leida kõiki tavapäraseid sorte, ka kõige ostetavamat hea hinnaga muna. Ettevõte on püüdnud leida ka teisi impordivõimalusi, ent siiani pole otsingud vilja kandnud. «Eks see ole ju praegu igal pool Euroopas probleem,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles