Politsei manitseb ettevaatlikkusele pangakaartide kasutamisel

, Ida Politseiprefektuuri Narva politseiosakonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees
Ida Politseiprefektuuri Narva politseiosakonna juht Reeno Kullamä manitseb pensionäre pangakaartide kasutamisel ettevaatlikkusele: nimelt on ta täheldanud, et PIN-koodi kiputakse hoidma kaardiga koos.

Alates selle aasta veebruarist hakkasid pensionäridele igakuist pensioni väljastama pangad. Seoses toimunud muudatusega jäävad politseile päev päevalt üha enam silma pangaautomaatide ees hädas olevad pensionärid ja neid läheduses varitsevad ohud kurikaelte ning narkomaanide näol.

Jälgides eile, kuidas pensionärid pangaautomaadi ees paberilt suurelt kirjutatud PIN-koodi ümber trükkisid ja tellerite abil raha välja võtsid, pistes hiljem kõik dokumendid koos PIN-koodi paberiga ühte taskusse, hoidsin kahe käega peast kinni, suutmata uskuda, et korduvad politsei meeldetuletused ja hoiatused ei ole täitnud oma eesmärki.

Kahjuks ei olnud ma ainus, kes toimuvat jälgis ja just see pani mind muretsema pensionäride turvalisuse pärast. Seoses antud juhtumiga kutsub politsei pensionäre üles valvsusele ja tuletab meelde ammu kulunud tõdesid.

Soovitused pangakaardi kasutamisel:

* Hoidke oma pangakaart või rahakott turvalises kohas, nt. rõivaste sisetaskus, kust kurjategijal ei ole seda lihtne kätte saada;
* Ärge hoidke kaarti ja PIN-koodi samas kohas. Samuti ei tohiks oma PIN-koodi kaardile kirjutada. Õppige kood pähe ja jätke see vaid enda teada;
* Ärge võtke korraga pangaautomaadist välja suurt rahasummat;
* Kui märkate pangaautomaadi läheduses mõnd kahtlast tüüpi passimas, siis võtke oma raha välja mõnel teisel ajal ja teisest kohast. Võimalusel tehke seda koos tuttava kaaslasega, sest nii hoiate eemale potentsiaalsed kurikaelad;
* Pidage meeles, et oht võib varitseda teid ka koduukse ees, mitte ainult pangaautomaadi läheduses, kuna potentsiaalne röövija ootab sobivat hetke, mil raha enda valdusesse saada.

Kaaskodanikud, kui märkate, et mõni eakam inimene on sattunud ohtu, siis ulatage oma abikäsi ja teavitage inimest varitsevast ohust. Ei või kunagi teada, millal te ise abi peaksite vajama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles