Tarbijad: kaebuse korral ei ole poed enamasti abivalmid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma õigusi tuleb teada, muidu võib kergesti rahast ilma jääda. Tarbijakaitseamet on valmistanud hulga infobrošüüre, kus vajalik teave lühidalt ja selgelt kirjas.
Oma õigusi tuleb teada, muidu võib kergesti rahast ilma jääda. Tarbijakaitseamet on valmistanud hulga infobrošüüre, kus vajalik teave lühidalt ja selgelt kirjas. Foto: Mihkel Maripuu

Seoses äsja lõppenud kampaaniaga «Seisa oma õiguste eest!» küsis tarbijakaitseamet internetis inimestelt, milline on nende kogemuste järgi poodide suhtumine, kui sinna ebakvaliteetse kauba pärast tagasi minna.

Vaid kolmandik vastanutest ütles, et kui nad on puudusega kaubaga poodi tagasi läinud, siis on teenindajad olnud abivalmid ning asi ikka parandatud, asendatud või raha tagasi antud. Enamik pidi aga tunnistama, et kaupmehed ei ole sellistes olukordades vastutulelikud.

Küsimusele sai vastata Postimehe tarbijauudiste portaalis Tarbija24 ja Delfi rubriigis Rahva Hääl. Märtsi lõpu seisuga oli vastajaid üle 1000.

Kampaania«Seisa oma õiguste eest!» raames selgitas tarbijakaitseamet, millised on tarbija õigused puudusega toote korral, mis on pretensiooni esitamise õigus ja mis garantii. Nii tarbijatele kui ka poodidele koostas amet kampaania käigus materjalid, mis neid õigusi ja mõisteid täpsemalt selgitavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles