Rakvere tõi turule kõrge lihasisaldusega sarja Lihakas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Lihakombinaat

Rakvere Lihakombinaat tõi vastukaaluks Maagi täislihast vorstidele turule uue tootesarja Lihakas, mis sisaldab 75 protsenti liha, on valmistatud ilma maitse- ja lõhnatugevdajateta ja vähemsoolane.


Uues sarjas tuleb müügile 3 uut ülesuitsutatud toodet - viiner, lastevorst ja suitsujuustuvorst. Lihakombinaadi turundusdirektori Triin Lõokese sõnul on uue sarja hinna ja kvaliteedi suhe tarbijale soodne. «Lihaka sarja toodete lihasisaldus on 75 protsenti, mis tagab vorstile ja viinerile omase pehmuse ja mahlakuse ning tarbijale taskukohase hinna,» täpsustas ta. Uued tooted on tema sõnul 20-35 protsenti soodsamad võrreldes teiste kõrge lihasisaldusega vorstitoodetega.

Lõokese sõnul on nii kõrge lihasisaldusega viinerid ja keeduvorstid seni ettevõtte tootevalikust puudunud. Uued tooted on mõeldud nõudlikule tarbijale, kes seni on ehk vältinud vorstitoodete ostmist eelistades liha ja sinki.

«Oleme pikka aega olnud 50 protsendi suuruse turuosaga viinerituru liidrid ning teame väga täpselt, mida inimesed ostavad. Kõrge lihasisaldusega keedutooteid on varemgi turul olnud, kuid krõbeda hinna tõttu on need jäänud ikkagi nišitoodeteks,» ütles Lõoke.

Ta lisas, et Rakvere usub Lihaka sarja edusse just seetõttu, et lihasisaldus on kõrge, kuid pole viidud maksimumini, tänu millele on võimalik hoida hinnatase tarbija jaoks taskukohasena.
Turundusdirektor tõi Lihakas sarja tugevusena välja ka selle, et toodetes on kuni 25 protsenti vähem soola kui teistes sarnastes toodetes.

Samuti ei sisalda Lihakas viiner ühtegi tehislikku e-ainet, keeduvorstides ei ole kasutatud lõhna- ja maitsetugevdajat E621. Lisaks lihale annab Lihaka keeduvorstidele maitset ehe lepasuits ning juustuvorstile lisab erilise nüansi suitsujuust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles