Pildid: Saksa pere kaunistab igal aastal õunapuu 10 000 värvilise munaga

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal Saalfeldis kuulub perekond Kraftidele õunapuu, mille lihavõttepühade eelsest kaunistamisest on saanud pikk traditsioon. Puule on riputatud 10 000 muna. Pildil peremees Volker Kraft.
Saksamaal Saalfeldis kuulub perekond Kraftidele õunapuu, mille lihavõttepühade eelsest kaunistamisest on saanud pikk traditsioon. Puule on riputatud 10 000 muna. Pildil peremees Volker Kraft. Foto: SCANPIX

Saksamaal Saalfeldis kuulub perekond Kraftile õunapuu, mille lihavõttepühade eelsest kaunistamisest on saanud pikk traditsioon – seda tehakse juba üle 40 aasta. Puule riputatakse praegu 10 000 kaunistatu muna.


Lapsepõlvest alguse saanud unistus realiseerus siis, kui Volker Kraft abiellus ning perre sündisid lapsed. Mees kaunistas esimest korda oma aia väikese õunapuu 18 värvilise plastmunaga.

Puu kasvades hakati sellele üha enam mune riputama ning kuna vajaminevaid plastmune oleks tol ajal olnud osta liiga kulukas, puhuti kõik köögis küpsetistesse kasutatavad munad tühjaks. Tühjakspuhutud koortele seoti pael külge ning toona kaunistati need kõikvõimalike majapidamises leiduvate värvidega. Pareguseks ripub puul ka heegeldatud ning pärlikaunistusega mune.

Perekonnal kulub puule 10 000 muna riputamiseks umbes kaks nädalat ning munadepüha puust on praeguseks saanud iga-aastane turismiobjekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles