Maksuamet: maamaksu tulumaksutagastuse arvelt maksjatel pole paanikaks põhjust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Peeter Langovits

Inimestel, kes tulude deklareerimisel soovisid maamaksu tagastatavast summast maha arvata, kuid kellele e-maksuameti süsteemis kuvatakse juba viiviseteadet, ei ole põhjust muretsemiseks: see on arvestuslik ega too kaasa sanktsioone.

Toimetuse poole on pöördunud mitu lugejat, kes tuludeklaratsiooni täites avaldasid soovi maamaks tagastatavast tulumaksusummast maha arvata, kuid kes tulumaksutagastust pole kätte saanud ning kellel e-maksuameti andmetel on tekkinud maamaksu viivis.

Peamiselt on tegemist eelmisel aastal kodulaenuga kinnisvara ostnud inimestega, kellelt maksuamet tulumaksu tagastamiseks nõudis lisadokumente.

Inimesed on mures, sest maamaksu esimese osa tasumise tähtaeg oli 2. aprill ning tänaseks tiksub maksu õigeaegselt mitte maksnutel juba viivis. Lisaks  kardetakse, et maksuamet ei  tagasta neile inimestele tulumaksu tuleval aastal viie päeva jooksul.

«Maamaksu tagastatavast tulumaksust mahaarvamise soovi avaldanud inimestel ei ole muretsemiseks põhjust: see intress, mis e-maksuametis näha on, on arvestuslik. Inimesel ei teki  tegelikult võlga ega viivist,» kinnitas maksuameti avalike suhete juht Anne Osvet.

Osveti kinnitusel ei ole inimestel tarvis karta, et praeguse maamaksu viivisnäidu pärast inimene tuleval aastal tulumaksutagastust viie päeva jooksul tagasi ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles