Elektriraudtee reisijate arv esimeses kvartalis vähenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee.
Elektriraudtee. Foto: Peeter Langovits

Elektriraudtee AS rongidega sõideti 2012. aasta esimeses kvartalis ligi 680 000 korral. Võrreldes 2011. aasta sama perioodiga langes reiside arv 2,5 protsenti.

2012. aasta I kvartali piletitulu oli 0,58 miljonit eurot. 2011. aasta sama perioodiga võrreldes kasvas piletitulu 11,8 protsenti.

«Kui jaanuaris ja veebruaris ületasime eelmise aasta reisijate arvu, siis märtsikuu langetas antud näitajat. Languse taga näeme mitmeid märtsikuiseid streike,» sõnas Elektriraudtee müügi- ja kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste. «Kui õpetajate streigi puhul jätsid rongiga sõitmata kooliõpilased, siis raudteelaste ametiühingu streigiähvarduste tõttu sõitsid meie rongid ühe päeva tühjana,» selgitas Kaareste.

«Teise suure tegurina võib mainida Eesti Raudtee korraldatavaid kontaktvõrgu renoveerimistöid Klooga – Paldiski lõigul, mille tõttu meie Paldiski rongide siht- ja lähtejaam on Klooga peatus,» sõnas Kaareste. „Samas on kõik Eesti Raudtee poolt teostatavad ehitustööd hädavajalikud, kuna esimesed rongid Elektriraudtee soetatavast uuest rongipargist saabuvad juba novembrikuus,“ täpsustas Kaareste.

Elektriraudtee AS teenindab reisijaid Tallinn-Aegviidu, Tallinn-Keila, Tallinn-Riisipere, Tallinn-Paldiski, Tallinn-Klooga-rand ja Tallinn-Pääsküla elektrirongiliinidel. Elektriraudtee AS on täielikult riigi omanduses olev ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles