Millistesse riikidesse saab reisida ainult ID-kaardiga?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Et lennujaamas ei tekiks enne reisile minekut ebameeldiv situatsioon, kus on jäänud kaasa võtmata vajalik reisidokument, soovitab Tallinna lennujaam reisi broneerides veenduda, et dokumendid vastaksid sihtriiki sisenemiseks vajalikele nõuetele.


Välisministeeriumi andmeil võivad Eesti kodanikud alates 1. maist 2004 siseneda teiste Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna (EEA) liikmesriikide – Austria, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Hollandi, Iirimaa, Islandi, Itaalia, Kreeka, Küprose, Liechtensteini, Luksemburgi, Läti, Leedu, Malta, Norra, Poola, Portugali, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi, Taani, Tšehhi, Ungari – ning Šveitsi Konföderatsiooni territooriumile nii kehtiva passi kui ka isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel.

Lisaks nendele riikidele võivad Eesti kodanikud isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel reisida ka Horvaatiasse, Makedooniasse ja Serbiasse. Loetletud riikides on Eesti kodanikel võimalik viibida kuni kolm kuud.

Erinevalt Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikidest ei saa teiste viisavaba sissesõitu võimaldavate riikide territooriumile siseneda ID-kaardi alusel, vaid kaasas peab olema Eesti kodaniku pass.

Reisimiseks nendesse riikidesse võidakse reisijalt piiril küsida lisadokumente. Enne reisile minekut tuleks kontrollida vastava riigi välisministeeriumist või lähimast esindusest võimalikke riiki sisenemise lisanõudeid.

Samuti kontrollitakse dokumenti Eesti-sisestel lendudel. Sobivad nii ID-kaart kui pass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles