Eestis alustas ringsõitu vaktsineerimist pakkuv puugibuss

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis alustas tänasest ringsõite puugibuss, kus saab end vaktsineerida puukentsefaliidi vastu, sel nädalal sõidab buss Saaremaal, kus on diagnoositud kõige rohkem puukide levitatud haigusi.

Puugihaiguste arv on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Eelmisel aastal pidid puukborrelioosi Eestis läbi põdema üle 2300 inimese ja entsefaliidi 250 inimest. 4-5 aastat tagasi olid need numbrid üle kolme korra väiksemad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kes ei taha tänavuse aasta  entsefaliidihaiguse  statistilist numbrit kasvatada, see võiks ennast kindlasti  vaktsineerida, sest selle haiguse põdemine või sellest pääsemine on inimese enda teha.

«Meie eelmise aasta juhtumid olid kõik väga ägedad. Kõrge, 40-kraadine palavik, oksendamine, väga tugev peavalu, mis ei allu valuvaigistitele. Päris mitmetel oli kaalukaotus kuuga 10 kg ja nad olid ikka päris kurnatud,» meenutas Leisi valla perearst Katrin Kallasmaa.

Lisaks perearstidele ja nakkuskabinettidele saab tänavu entsefaliidivastast vaktsiinisüsti teha ka puugibussis, mis eile oli Haapsalus ja täna alustas Saaremaal oma ringsõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles