Hanno Pevkur: Eesti tervishoid on liikunud õiges suunas

Eger Ninn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Mihkel Maripuu

Tänast haigekassa ravikindlustuskonverentsi avades ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur, et laias laastus võib öelda, et Eesti tervishoid on liikunud õiges suunas ja süsteemi ülesehitamisel on tehtud õigeid valikuid.


Tervishoiusüsteemi eesmärgiks on pakkuda kvaliteetset ja kättesaadavat teenust kõigile abivajajatele. Peamiste märksõnadena tõi minister välja ligipääsetavuse, kvaliteedi ja efektiivsuse.

5-10 aasta tagusesse aega vaadates, möönis Pevkur, et toonasteks põhimuredeks olid muuhulgas patsientide madal teadlikkus, tervishoiu töötajate küsimus, hooldusravi ja tervishoiu rahastamise jätkusuutlikkus.

«Probleemid olid ja on enam-vähem sarnased. Ja nende ületamisel on tehtud läbi aja erinevaid otsuseid. Ja nende otsuste mõjud on hästi näha,» ütles Pevkur.

Minister möönis, et Eestil pole põhjust häbeneda tervishoiusüsteemi arengut viimase 20 aasta jooksul ning lisas, et samas tuleb jääda ka mõnevõrra kriitiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles