TV3: prügivedaja nõuab irvakil konteinerikaane eest lisatasu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veolia prügikonteiner.
Veolia prügikonteiner. Foto: Kaader TV3 videost

Viimsis on prügiveofirma AS Veolia viimastel kuudel üllatanud oma kliente nn ületäitunud ehk avatud kaanega konteinerite äraveo eest koostatud lisaarvetega.

Tõendusmaterjalina tehakse konteinerist enne tühjendamist pilt, et klient alusetuid pretensioone ei saaks esitada, vahendasid «Seitsmesed uudised».

AS Veolia hinnangul on tegu lihtsalt aastaid kestnud vastutuleku lõpetamisega, rääkis firma juhatuse liige Argo Luude

«Kui klient loeb hoolikalt lepinguid, siis nendes tingimustes on kõik ilusti kirjas olnud. Lihtsalt praegusel juhul me ei ole selle eest raha võtnud ehk oleme klientidele teinud nagu kingituse,» rääkis Luude, et õigus lisaraha nõuda oli firmal kogu aeg olemas, kuid seni seda ei rakendatud.

«Kui mõni tanklaoperaator on andnud kaks liitrit iga kord peale ja kui ta nüüd ühel päeval otsustab, et ta enam ei anna seda kahte liitrit peale, siis tegelikkuses ei ole ju kliendil õigust minna ja öelda, et lugupeetud tanklaoperaator, miks sa enam ei anna mulle kahte liitrit tasuta,» tõi ta võrdluse.

Lisaarvet saab aga ka vaidlustada. «Kui kliendi arvates on talle sinna kirjutatud liigselt, siis on võimalus kas helistada meie klinditeenindusse või saata e-mail vastava pretensiooniga ja on võimalus seda fotot vaadata ja hinnata, kas on õiglaselt see lisamaht kirja pandud,» kinnitas Luude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles