Patsient Tervisetrendist: sellest võiks saada väga hea terviseportaal

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nii meditsiinilise kui ka turundusharidusega Terje Behrsi arvates võiks Tervisetrendist saada väga hea portaal, kui seal lõpetataks ära anonüümne kommenteerimine ning piirdutaks seal antud kommentaaride kuvamisega ainult selles keskkonnas.

«Mulle tundus, et see on lahe keskkond ja mõte iseenesest on väga hea,» rääkis Terje Behrs. Küll häirib teda see, et sellesse portaali tehtud sissekanded on leitavad ka guugeldamisel. «Ma olen aus inimene ja arvan oma nime all, aga see siiski võiks jääda sellesse keskkonda,» leidis Behrs. Ta tõi näite, et praegu näeb tööandja inimese tausta netist uurides, mida ta ühe või teise meediku kohta on öelnud. «Selline asi sunnib anonüümsusele ning see ei ole asjakohane,» tunnistas naine.

Behrsi sõnul on anonüümsus ebaeetiline. «Inimesed peaksid nii palju julgema, et kirjutavad oma nime alla või lisavad meiliaadressi,» arvas ta. Tema hinnangul oleks meiliaadressi lisamine isegi kõige parem lahendus, sest sel juhul saaks arst patsiendiga ühendust võtta, et viga parandada. «Siis on ka võimalik ka kokkuleppele jõuda ja see arvamus kustutada,» lisas ta.

Praegu välja pakutud neljast arstide hindamiskriteeriumist peab ta hoolsust, kättesaadavust ja sõbralikkust väga headeks. «Professionaalsust tavakodanik hinnata ei saa,» on aastaid meedikuna töötanud naine veendunud. Küll aga usub ta, et arstide hindamine võiks motiveerida neid paremini töötama.

«Endise meedikuna võin öelda, et nii nagu inimesi, on ka meedikuid igasuguseid ja mingi kontrollsüsteem peaks olema, mis lisaks kollegiaalsele kontrollile reguleeriks seda süsteemi,» rääkis naine. Behrsi sõnul on palju arstide ja patsientide vahelisi vaidlusi sumbunud piiratud õigusabi kättesaadavuse ja Eesti kohtupraktika tõttu. «See osa arstkonnast, kes endale hooletusi ja eksimusi lubab, tunneb end üsna karistamatult ning selline sotsiaalne enesekaitse on vajalik,» arvas naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles