Perede kindlustunne aprillis veidi paranes

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnendik Eesti elaenikest plaanib aasta jooksul autoostu.
Kümnendik Eesti elaenikest plaanib aasta jooksul autoostu. Foto: Peeter Langovits

Konjunktuuriinstituudi aprilli tarbijabaromeetri küsitlus näitas, et perede (tarbijate) kindlustunne aprillis võrreldes märtsiga natuke tõusis, kuid püsib endiselt allpool ajaloolist keskmist.


Veebruaris oli tarbija kindlustunde indeks 14, märtsis 12 ja aprillis 11, pikaajaline keskmine aga 10.

Paranemine toimus nii ootustes oma pere majandusolukorra seisundile 12 kuu pärast kui ka riigi olukorra ja tööturu arengute suhtes.

22 protsenti küsitletutest hindas, et nende pere majandusolukord on aasta pärast parem, 48 protsenti ootas sama olukorra püsimist ja 18 protsenti pelgas olukorra halvenemist.

Perede rahalises olukorras olulisi muutusi aset ei leidnud. Aprillis 37 protsenti peredest säästis, 53 protsenti tuli ots-otsaga välja, 10 protsenti elas kas varasematest säästudest või oli võlgades.

Püsikaupade ostuprognoos püsib kesine - 10 protsenti tarbijatest plaanib autoostu järgneva 12 kuu jooksul. Neist 4 protsenti teeb seda kindlasti ja 6 protsenti küllaltki tõenäoliselt. Maja/korteri ostu või ehitamist järgneva 12 kuu jooksul plaanib 4 protsenti tarbijatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles