Bensiini hinna tõus pani inimesed rongiga sõitma

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirong.
Edelaraudtee reisirong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Edelaraudtee rongidega sõitis käesoleva aasta esimeses kvartalis 433 146 reisijat, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5,8% enam.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi hinnangul on reisijate arvu kasvu taga kvaliteetsem teenus ning soodne piletihind. «Teenuse kvaliteedile avaldas positiivset mõju mullusest soodsamad ilmastikuolud, millest tingituna vähenes hilinemiste arv. Teine oluline mõjur oli kindlasti pileti hind, mis püsis eelmise aastaga võrreldes samal tasemel. Olukorras, kus bensiini hind on pidevalt tõusnud, langetavad inimesed tõenäoliselt üha sagedamini oma valiku kohati juba oluliselt soodsama ühistranspordi kasuks,» rääkis Oherd.

Kõige rohkem sõideti esimeses kvartalis Tallinn-Türi-Viljandi liinil, mida läbis 150 061 reisijat.  Kasv eelmise aastaga võrreldes oli 5,2 protsenti. Populaarsuselt järgmised olid Tallinn-Tartu ning Tallinn-Narva suunad, kus sõitis vastavalt 117 185 ning 44 852 reisijat (kasv eelmise aastaga võrreldes 9,3 protsenti ning 7,1 protsenti).

Oherdi sõnul suutis Edelaraudtee reisijate arv esimeses  kvartalis kasvatada vaatamata märtsis toimunud streigile. «Sellegipoolest mõjutas streik olulisel määral reisijate arvu, mis võinuks olla veelgi suurem. Reisi päeval sõitsid rongid praktiliselt tühjalt ning sõitjaid oli tavapärasest vähem läbivalt kogu streiginädala lõikes,» sõnas Oherd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles