EAS kutsub venelasi Eestisse puhkama

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Pärnus.
Vene turistid Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna algas Moskvas ja Peterburis mai lõpuni kestev turunduskampaania, millega Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tutvustab Eestit kui atraktiivset ja looduslähedast suvepuhkuse veetmise sihtkohta.


EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on idanaabritele suunatud kevadkampaania esmakordne ettevõtmine. «Palju aastaid oleme kutsunud Venemaa elanikke Eestisse veetma siin jõule ja aastavahetust. Rekordiliselt lisandunud Vene turistide arv ja kasvav huvi Eesti külastamise vastu on loonud hea pinnase, et pakkuda neile aktiivselt puhkusevõimalusi ka suvekuudeks.»

Teine oluline positiivne tegur on tema sõnul järjest paranevad transpordiühendused, eriti Peterburi suunal. Tihenenud lennuliiklus, mullu tegevust alustanud uus laevaliin ja lähiajal sõitma hakkav rong tähendavad Eestile täiendavaid kümneid tuhandeid maksujõulisi turiste.

2011. aastal külastas Eestit üle 203 000 Venemaa turisti, mis ületas aasta varasemat rekordilist näitajat tervelt 43 protsendi võrra. Enim lisandus Vene turiste aastavahetuse ajal, kuid märkimisväärne kasv oli ka kõigil teistel kuudel. Tallinna ja Ida-Virumaa kõrval võis Vene turistide hüppelist lisandumist märgata ka teistes Eesti piirkondades, mis annab tunnistust turismiettevõtete Venemaa-suunalisest aktiivsest tegevusest.

Algava EASi turismikampaania eesmärgiks on kutsuda venelasi veetma suvepuhkust just Eestis. Lisaks raadioreklaamile ning kleebisreklaamidele Moskva ja Peterburi metroorongide seintel on käesoleva kampaania puhul tavapärasest enam rõhku pandud veebikeskkonnale ja sotsiaalmeediale. Mai lõpuni kestva kampaania loovlahenduse töötas välja reklaamagentuur Der Tank. EAS rahastab turismikampaaniat Euroopa regionaalarengu fondi vahenditest.

«Sihtrühmana näeme 25-50-aastast Peterburi ja Moskva elanikku, kelle teadlikkus Eestist suvepuhkuse sihtkohana on veel madal. Soovime neile viia sõnumi, et Eestis saab puhata looduses, ilma et tuleks loobuda euroopalikust mugavusest, meeldivast teenindusest ja kõigest muust, mis ühe suurepärase puhkuse juurde käib. Juba sajandeid on vene suurkujud suviti Eestis puhkamas käinud ning selleks on põhjust ka tänapäeval,» rääkis Mutso.

Venemaa ühes suurimas sotsiaalvõrgustikus vkontakte.ru toimub kaks mängu, kus osalejad saavad valida Eesti kaunimate paikade hulgast endale meeldivaima ja laadida üles pilte Eestist. Mõlemas mängus osalejate vahel loositakse välja puhkusepakett Eestisse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles