Kartuli eelidandamisega saab saagi valmimist kiirendada

Eger Ninn
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulid.
Kartulid. Foto: Priit Simson

Kartuli eelidandamise abil saab saagi valmimist paari nädala võrra kiirendada.


Selleks tuleb mugulad tuua umbes kuu enne mahapanemist soojemasse ruumi, mille õhutemperatuur võiks olla 10-12 kraadi. Kui idud on hakanud kasvama, tõsta kartulid valguse kätte, et idud liiga välja ei veniks.

Mugulaid võib vajadusel piserdada. Idud võiks olla 1-2 sentimeetri pikkused ja tugevad. Oluline on, et eelidandatud kartulid on soovitav maha panna soojenenud mulda, et nad paremini tärkaks. Mugulad peaks kindlasti maha saama juuni alguseks.

Allikas: Hortes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles