Tourest toob välja maakondade eripärad ja tutvustab parimaid kodumaiseid puhkusevõimalusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tourest
Tourest Foto: Peeter Langovits

Reedest pühapäevani toimub Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 18. rahvusvaheline turismimess Tourest, millest võtab osa üle 300 firma ja organisatsiooni 26 riigist. Nii püüavad ka Eesti maakonnad üksteise seast silma paista, tuues kohale atraktsioone ja mänge. Korraldajad ootavad kolm päeva kestvale turismimessile üle paarikümne tuhande külastaja.


HARJUMAA

Lisaks tavapärastele puhkepakettidele ja aktiivse tegevuse pakkujatele toob Laitse rallipark kohale käega katsumiseks antiiksema ilmega sõiduriista, millel foto jaoks poseerida.



HIIUMAA

Hiiumaa paneb rõhu väiksematele. «Selle aasta kontseptsioon on laste- ja peresõbralik Hiiumaa,» lausus kohaliku turismiliidu juhataja Ly Kaups.



IDA-VIRUMAA

«Ida-Virumaa on lähemal, kui tundub, lahedam, kui arvad» – sellise sõnumiga reklaamib end Eesti idapoolseim maakond. Boks paistab külastajatele hästi silma ka Narva linnuse pildi ja Rootsi-aegsetesse riietesse riietatud käsitööliste järgi.



JÕGEVAMAA

Sellest on nüüdseks möödunud 40 aastat, kui filmimees Arvo Kruusement Palamusele tuli ja «Kevade» üles võttis. Seetõttu saab messil osaleda väikestes stseenides, mis salvestatakse ja laupäeval suurel laval külalistele näidatakse.



JÄRVAMAA

Seekord on messile välja tulnud koguni paarkümmend ettevõtjat alates Tammsaare Vargamäe muuseumist kuni väikeste taludeni. Pilke püüab šamaan Inge.



LÄÄNEMAA

Läänemaad tutvustab Karlsson katuselt. Miks? Sest 1. juulil avatakse Karlssoni joonistanud Ilon Wiklandi imedepark.



«Põhirõhk on loodusel ja linnuvaatlusvõimaluste pakkumisel,» seletas MTÜ Läänemaa Turism infokonsultant Anneli Haabu.



LÄÄNE-VIRUMAA

Lääne-Virumaa pakub võimalust paekivisse graveerida ning jaanalinnukasvataja küpsetab külalistele jaanalinnumunast omletti. Lapsed saavad meisterdada nukke ja maske.



PÕLVAMAA

Põlvamaa arenduskeskuses turismiarendust koordineeriva Kai Laanemaa sõnul on selle aasta teema «Põlvamaa läbi aja». Pakutakse võimalusi puhkuseks talu- ja mõisakultuuri hõngus.



PÄRNUMAA

Pärnumaa toob kohale Kihnu naised. Sedakorda nad küll lauluviisi üles ei võta, kuid kodus valmistatud värsket leiba ja saia pakuvad küll. Pärnu lahe partnerluskogu poolt on väljas Pootsi vaibakoja vaibad, Häädemeeste naiste käsitöö ja Audru roigasmööbel.



RAPLAMAA

Maakond pakub meelelahutust lastele, noorpaaridele ja koduõllesõpradele. Reedel saavad külalised proovida jahiulukitest valmistatud suupisteid. Laupäev kuulub neile, kel soov leivad ühte kappi panna. Pühapäeval mängivad lapsed täringumänge.



SAAREMAA

Saaremaa väljapanekuid ehivad ehtsad kadakad ja nende kõrval saab jalga puhata lambaid meenutavatel pinkidel, mille on valmistanud kohalik käsitööline.



TARTUMAA

Tartumaa pakub atraktiivseid võimalusi rahvale pisipõnnidest eakateni. Proovida saab köiepunumist ja müntide vermimist. Meeleolu loob lõõtsamees ja kõhu saab täis värskelt küpsetatud leivast ning vanausuliste hapukurkidest.



VALGAMAA

Valgamaa püüab pilke heategevusega. Nimelt on ligi 250 ettevõtet panustanud loteriisse, kus võidab igaüks. Peamised võidud on seotud majutusega.



VILJANDIMAA

Viljandi kant tõmbab õnneloosiga, kus õnne niivõrd vaja polegi. Nimelt võidab iga pilet ning auhinnad ulatuvad pisemast suveniirist suitsutatud seapõrsani. Kõik ikka pärit Viljandimaalt.



VÕRUMAA

Võrumaa märksõnaks on mahetoit. Üks selle säravamaid tähti on Metsamoori alias Irje Karjuse looduslähedased mahekommid, mida magusasõbrad proovida saavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles