Eluliin avas uue nõustamiskeskuse

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluliini nõustaja Eda Mölder.
Eluliini nõustaja Eda Mölder. Foto: Priit Simson

MTÜ Eluliin avanud uue nõustamiskeskuse Astra, kuhu on oodatud vastuvõtule uimastisõltuvusega ja HIV-positiivsed inimesed või nende lähedased.
 


Keskuse nõustajate ja psühhoterapeutide töö eesmärk on mitte üksnes aidata klientidel välja tulla oma uimastisõltuvusest ja õppida elama HIV-positiivsena, vaid ka laiemalt mõista, kuidas üldse tulla toime kriisidega elus.

Astras töötavad psühholoogilised nõustajad, psühhoterapeudid, kogemusnõustajad ja sotsiaalnõustajad. Sotsiaalnõustajad aitavad kliente igapäevaelu praktiliste küsimuste lahendamisel. Psühhoterapeudid teevad nii individuaal- kui grupiteraapiat.

Kogemusnõustaja on isik, kes on ise endine uimastisõltlane, praeguseks aga uimastite tarvitamisest loobunud ja saanud koolituse, kuidas nõustada teisi sõltlasi, et ka nemad suudaksid sellest vabaneda.

Nõustamine toimub Astras eesti ja vene keeles. Uimastisõltlasi võetakse vastu alates 18. ja HIV-positiivseid alates 16. eluaastast.

Nõustamisaja kokkuleppimiseks tuleb helistada uimasti ja aidsi tugitelefonile 1707, mis võtab vastu kõnesid tööpäevadel kell 9-17. Helistamine sellel numbril on tasuta. Astra keskus asub Tallinnas, Rävala pst 8, ruum B-113.

Pilootprojekt samale sihtrühmale käivitus 2010. aastal. Astra keskuse tööd rahastab Tervise Arengu Instituut Euroopa sotsiaalfondi rahast.

Eluliini teised keskused ja projektid nagu Tallinna psühholoogiline kriisiabi, perenõustamine, usaldustelefon jm töötavad endistviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles